По разпореждане на главния прокурор на Р България Сотир Цацаров,

По разпореждане на главния прокурор на Р България Сотир Цацаров, ...

Прокуратурата проверява жилището на Горанов.По разпореждане на главния прокурор на Р България Сотир Цацаров, Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка по повод зададен въпрос в телевизионното предаване „Шоуто на Слави“ по bТV за това, че „министърът на финансите живее в апартамент от 180 кв. м в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен“. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

В рамките на извършената лично от прокурор от ВКП проверка, на 26 ноември 2018 г. бяха снети писмени обяснения от министъра на финансите Владислав Горанов, а на 27 ноември 2018 г. от две лица, собственици на жилището, ползвано от Владислав Горанов.

С постановление от 28 ноември 2018 г. на основание чл.145 ал.1 т.3 от Закона за съдебната власт, чл.82 и чл.83, т.8 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция „Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ извършване на отделни, конкретни действия по проверката.

Проверката се извършва и на основание чл.8 от Инструкция № 2 от 05 септември 2018 г. за взаимодействие между Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и Прокуратурата на Република България, подписана от главния прокурор г-н Сотир Цацаров и от председателя на КПКОНПИ г-н Пламен Георгиев.

Върховна касационна прокуратура е определила 20 дневен срок за извършване на проверката.

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg