По разпореждане на главния прокурор Иван ГешевИван Стоименов Гешев е

...
По разпореждане на главния прокурор Иван ГешевИван Стоименов Гешев е
Коментари Харесай

Върховната административна прокуратура възложи проверки при продажбата на лекарствени продукти и храни

По предписание на основния прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във, Върховната административна прокуратура разпореди на ръководителите на Изпълнителна организация по медикаментите, Националния съвет по цени и реимбурсиране на медикаментите и на Комисията за отбрана на потребителите предприемането на незабавни ограничения по попречване продажбата на лекарствени артикули на цени разнообразни от формираните по реда на Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, реализирането на търговия с лекарствени артикули, без съответното позволение, както и на продажбата на лекарствени артикули от разстояние (чрез интернет сайтове).

На горепосочените институции е предоставено осъществяването на незабавни инспекции, които да продължат до края на оповестеното с решение на Народното събрание изключително състояние по отношение на попречване последствията от разпространяването на новия ковид COVID-19. Като при нужда следва да се търси подпомагане от структурите на Национална агенция за приходите и на Министерство на вътрешните работи. От държавните органи е изтънчено още да уведомяват съответните териториални прокуратури, в случай че се открият данни за осъществяване на закононарушения.

Копия на писмото на заместника на основния прокурор при ВАП е изпратено до министрите на опазването на здравето, на вътрешните работи, на стопанската система и на финансите, както и до изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите.

Гешев изиска информация за извършения здравен надзор в региона на "Илиянци "

По предписание на основния прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във, Върховната административна прокуратура разпореди на изпълнителния шеф на Българска организация по сигурност на храните да следи за нарушавания и
предприемането на незабавни ограничения по отношение на оповестеното изключително състояние, свързани с предлагането на храни и хранителни артикули. На ръководителя на БАБХ е обърнато внимание контролните органи да постановат наказания и насилствени административни ограничения при определяне на нарушавания на Закона за храните. По преценка следва да се осведомят органите на Министерство на вътрешните работи, а при съществуването на данни за осъществени закононарушения съответната прокуратура.

За горното са осведомени административните ръководители на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново, на които е предоставено да реализират надзор по провеждането на спомагателни инспекции по отношение на продажбата на лекарствени инспекции и храни, които са се осъществят от съответните окръжни прокуратури, Регионалните здравни инспекции и БАБХ, а при нужда и със съдействието на органите на Национална агенция за приходите и на Министерство на вътрешните работи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР