По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната касационна прокуратура

...
По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната касационна прокуратура
Коментари Харесай

ВКП взе на специален надзор делото за смъртта на българския футболен фен в Солун

По предписание на основния прокурор Иван Гешев, Върховната касационна прокуратура - ВКП взе на специфичен контрол делото за убития на 5 януари в Солун българин Тоско Бозаджийски, оповестява прокуратурата.

Досъдебното произвеждане е формирано на 21 януари с разпореждане на прокурор от Софийска градска прокуратура във връзка изпратени материали от клуб " Ботев - Пловдив ", за това, че на територията на Гърция в Солун съзнателно е погубен български жител.

С разпореждане на основния прокурор, следствието по досъдебното произвеждане е предоставено на Национална следствена работа.

На среща в Министерски съвет на 20 януари, министър председателят Бойко Борисов и бащата на убития, Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да реши налице ли са данни за формиране на досъдебно произвеждане на територията на Република България.

На специфичен контрол е и делото за осъщественото на 11 януари в с. Галиче убийството на 18-годишната Андреа.

На извършена в понеделник, 20 януари, среща с премиера и бащата на жертвата основният прокурор се ангажира и след това издава заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат инспекция на следствията по две и повече досъдебни производства против еднакъв обвинен, какъвто е казусът с обвинения за убийството, добавя прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР