По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура

...
По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура
Коментари Харесай

ВКП взе на специален надзор делото за убийството в Галиче и за смъртта на Тоско Бозаджийски

По предписание на основния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура взе на специфичен контрол делото за осъщественото на 11.01.2020 година в с. Галиче убийството на 18-годишната Андреа

На извършената в понеделник, (20.01.2020 г.), среща с премиера и бащата на жертвата основният прокурор пое ангажимент и след това издаде заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат инспекция на следствията по две и повече досъдебни производства против еднакъв обвинен, какъвто е казусът с обвинения за убийството.

Бащата на убитата Андреа през сълзи към Борисов: Променете закона поради детето ми

Със заповед на основния прокурор Върховната касационна прокуратура взе на специфичен контрол делото за убития на 05.01.2020 година в гр. Солун български жител Тоско Бозаджийски. Досъдебното произвеждане е формирано на 21.01.2020 година с разпореждане на прокурор от Софийска градска прокуратура във връзка изпратени материали от клуб „ Ботев – Пловдив “, за това, че на територията на Република Гърция в гр. Солун съзнателно е умъртвено лице с българско поданство.

С разпореждане на основния прокурор следствието по досъдебното произвеждане е предоставено на Национална следствена работа.

Паралелно следствие на убийството на Тоско Бозаджийски стартира у нас

Припомняме Ви, че на среща в Министерски съвет от 20.01.2020 година с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице, основния прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да реши налице ли са данни за формиране на досъдебно произвеждане на територията на Република България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР