По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната административна прокуратура

...
По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната административна прокуратура
Коментари Харесай

ВАП изиска информация от МЗ и МВР-как се контролира недопускането на посещение и събиране на повече от двама възрастни на обществени места

По предписание на основния прокурор Иван Гешев, Върховната административна прокуратура изиска незабавна информация от министрите на вътрешните работи и на опазването на здравето по отношение на основаната организация за гарантиране на спазването на въведеното ограничаване да не се позволява посещаване и събиране на повече от двама възрастни на публични места на територията на цялата страна.

Искането на ВАП, което е изпратено с копие до министър-председателя, е във връзка със заповед на министъра на опазването на здравето от 17.03.2020 година, по рекомендация на Националния действен щаб за противопоставяне разпространяването на новия ковид COVID-19.

Спряха екскурзиите

Действията на прокуратурата са подбудени от уговорките й по съблюдаване на законността и отбраната на публичния интерес, оповестяват от пресцентъра на Прокуратурата на Р България.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР