По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, със заповед на

...
По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, със заповед на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява цялостната дейност на прокурора, за който лобирал Пламен Бобоков

По предписание на основния прокурор Иван Гешев, със заповед на Апелативна прокуратура – Велико Търново, е предоставена инспекция по отношение на цялостната активност на прокурор Николай Николов в Окръжна прокуратура – Русе за период от три години. Проверката ще обхване всички предоставени на магистрата преписки и каузи, участия в правосъдни съвещания, както и възможни пропуски или нарушавания при реализиране на пълномощията му. Ще се ревизира и възможната му връзка с обвинения П.Б. (бел.ред. -  Пламен Бобоков) или представлявани и ръководени от него юридически лица.
Проверката следва да завърши с писмен отчет съдържащ данни за тестваните материали, констатации, заключения и оферти в период до 10.07.2020 година
Отделно от това в Отдел 06 на Върховна касационна прокуратура е почнала инспекция за вероятно осъществени нарушавания на Кодекса за етично държание на българските магистрати от страна на Николай Николов, прокурор при ОП-Русе.
Прокуратурата на Република България декларира, че ще е безкомпромисна в дейностите си при установени случаи на нарушавания или закононарушения, осъществени от представители на прокуратурата, без значение от тяхната служба и сан.
Върховен административен съд стартира инспекция след признанията на Пламен Бобоков
Темата продължава в тези материали
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР