По-рано този месец, ръководителят на Американска агенция за опазване на

...
По-рано този месец, ръководителят на Американска агенция за опазване на
Коментари Харесай

Американски сенатор обяви, че хората предизвикат глобалното затопляне с телесната си топлина

По-рано този месец, ръководителят на Американска организация за запазване на околната среда изрече мнение, че съгласно него въглеродният диоксид не е главният фактор за климатичните промени. Това не е просто следващото отказване на световното стопляне, а отменяне на най-основна просвета.

Ако имаше премия за най-обидно и скандално изявление по теоретичен въпрос от американски политик, то тя щеше да бъде връчена на Скот Пруит. Един по-малко прочут републикански сенатор в Пенсилвания на име Скот Уагнър обаче като че ли би желал тази премия още по-силно.

Когато на скорошно събитие в Харисбург сенаторът е помолен да изкаже мнение за климатичните промени, той споделя следното: „ Вече сме повече хора. А знаете, хората имат топли тела. Може би те затоплят земята. Нещата се трансформират, само че мисля, че ние, като общество, вършим всичко по силите си. “

Точно по този начин. Американски щатски сенатор, един от най-значимите политици на страната си и в света, счита, че човешките тела загряват планетата и по тази причина се случват климатичните промени.

Но сенаторът не стопира до тук.

„ Отдавна не съм ходил на учебно заведение, само че Земята се доближава от ден на ден до Слънцето всяка година – поради въртенето на Земята. “ – продължава той. „ Все по-близо сме до Слънцето. “

Тук той е до известна степен прав. Земната орбита към Слънцето е елипса, тъй че механически Земята в действителност е малко по-близо до Слънцето за избран интервал, само че по-късно още веднъж се отдалечава. Това не се трансформира и несъмнено няма общо с климатичните промени.

Така че, не, не се приближаваме до Слънцето. Напротив – отдалечаваме се с към 15см всяка година.

За ничия изненада, този политик, който сега се пробва да стане губернатор на Пенсилвания, е дълготраен покровител на фосилните горива. Както може да се види много ясно в Съединени американски щати, тези които се облагодетелстват от фосилните горива, мощно имат вяра, че климатичните промени са една световна интрига, мит или просто естествен феномен.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР