По-рано този месец от Gilead обявиха, че планират увеличаване на

...
По-рано този месец от Gilead обявиха, че планират увеличаване на
Коментари Харесай

Gilead сключи сделка с пет производителя на генерични лекарства за Remdesivir

По-рано този месец от Gilead оповестиха, че възнамеряват увеличение на производството на медикамента.

Компанията Gilead Sciences подписа лицензионни покупко-продажби с пет производителя на генерични медикаменти за производство на антивирусния медикамент Remdesivir в 127 страни. Производителите са Mylan, Cipla, Ferozsons Laboratories, Hetero Labs и Jubilant Lifesciences, написа CNBC.

Лекарството, за което има данни, че повлиява положително лекуването на COVID-19, ще бъде разпределено в " страни с невисок приход и с по-нисък междинен приход, както и в някои страни с по-висок междинен приход и висок приход ", които са изправени пред съществени проблеми в здравните си системи по време на пандемията, показват от компанията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Без лицензионни такси

Според изискванията на договорката няма потребност да се заплащат лицензионни такси за всяка приложимост, за всяка доза, за всяка продажба или за избран интервал от време. Това ще важи, до момента в който Световната здравна организация не каже, че коронавирсът към този момент не съставлява световна здравна рецесия или до момента в който не бъде утвърден друг от Remdesivir фармацевтичен артикул, както и ваксина за лекуването или предотвратяването на COVID-19.

На 1 май Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати издаде на Gilead изключително позволение за използването на Remdesivir при лекуването на ковид. Нови клинични тествания демонстрират, че интравенозният медикамент спомага за съкращаване на времето за излекуване на някои приети в болница поради вируса пациенти, като неналичието на друго потвърдено лекуване значи, че доста лекари стартират да обмислят потреблението му.

Увеличаване на дозите

По-рано този месец от Gilead оповестиха, че възнамеряват увеличение на производството. Компанията уточни, че чака да създаде до края на май дози, задоволителни за 140 хиляди курса на 10-дневно лекуване. Обещанията са за дози за 1 млн. курса до края на тази година и за няколко милиона курса през 2021 година " Фокусът ни е върху построяването на резистентен модел, който да ни разреши да осигуряваме лекарството на пациенти по света и който да е ориентиран към даването на достъп и досегаемост ", декларират от компанията, представени от CNN.

Междувременно специалисти показват, че за Gilead е значимо да реализира баланс сред гарантирането на налична за хората цена и генерирането на задоволително средства, с цел да може да си разреши плануваните 1 милиарда $ разноски за създаването на Remdesivir през тази година. Освен това цената ще бъде значима и за насърчаването на други компании да не престават да влагат в развиването на жизненоважни лекарства в бъдеще.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР