По-рано този месец Apple призна, че умишлено забавя по-старите модели

...
По-рано този месец Apple призна, че умишлено забавя по-старите модели
Коментари Харесай

Във Франция съдят Apple заради забавянето на старите модели iPhone

По-рано този месец Apple призна, че съзнателно забавя по-старите модели iPhone. От компанията се аргументираха, че по този метод целят попречване на неочакваното изключване на телефоните, захранвани от по-стари акумулатори. Оказва се обаче, че това решение може да излезе солено на софтуерния колос, откакто от френската гражданска организация HOP подадоха тъжби против компанията. Това не е първата сходна крачка от страна на HOP, които желаят по сходни аргументи на подсъдимата пейка да седнат и представители на друга компания - Epson.

 1

Apple към този момент стана обект на обвинявания и в Съединени американски щати, където потребителска организация от Чикаго заведе дело по същите аргументи едвам няколко дни, откакто от компанията оповестиха своята нова процедура. Понастоящем в Съединени американски щати към този момент са заведени най-малко осем каузи, а през тази седмица се появиха информации, че сходна акция стартира и в Израел.

Съгласно френското законодателство “планираното остаряване”, както се назовава новата процедура на Apple, не е позволено и компаниите, за които се откри, че го практикуват, могат да бъдат санкционирани с до 5% от цената на годишните им продажби.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР