По-рано тази седмица стана ясно, че обещанията на Мъск за

...
По-рано тази седмица стана ясно, че обещанията на Мъск за
Коментари Харесай

Tesla продължава да разочарова и акциите ѝ се сринаха с над 7%

По-рано тази седмица стана ясно, че обещанията на Мъск за проеден път се оказват неосъществими. Компанията призна пред регулатора в Калифорния, че до края на годината няма да има изцяло самостоятелните електрически автомобили, които създателят ѝ сподели през януари, че ще са в произвеждане.

Сега Tesla продължава да разочарова. На първо място, стана ясно, че компанията забавя проектите за агресия на индустриалните мощности в Китай. Тя е спряла да купува земя, за разширение на индустриалните мощности.

Освен прекъсването на разширението на мощностите, компанията ще намали и производството. Това е неприятна на вест за почитателите на електрическите автомобили ѝ в Европа, тъй като вносът на Стария континент идва тъкмо от Китай.

Другото отчаяние още веднъж идва от Поднебесната империя. Стана ясно, че продажбите ѝ там са се сринали с съвсем 30% през април по отношение на март тази година, което е доста повече, в сравнение с анализаторите въобще чакаха.

Поради тази причина акциите на компанията се сринаха с съвсем 7%.

От Tesla публично отдават извънредно слабото си показване на най-големия авто пазар в света с напрежението сред Съединени американски щати и Китай. Само че то не е от през вчерашния ден - сагата сред двете най-големи стопански системи към този момент се точи от години. Затова от Zero Hedge позволяват, че става въпрос по-скоро за напрежение сред Китай и Tesla.

Косвено може да се съди за това по третирането на компанията от локалните медии. По-рано през месеца държавното издание Global Times разгласява фрагменти, на които електрически автомобил на компанията се забива в камион, при което лидерът му умира на място. Също по-рано този месец в друга обява Global Times установяваха, че продажбите на Tesla през второто тримесечие са " обречени ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР