По-рано тази седмица Китай представи списък с американски стоки за

...
По-рано тази седмица Китай представи списък с американски стоки за
Коментари Харесай

Китай пропусна американския суров петрол в окончателния целеви списък с новите мита

По-рано тази седмица Китай показа лист с американски артикули за 16 милиарда $, които ще подлежат на обмитяване с 25% от 23-ти август, в случай че по същото време влязат в действие аналогичните по мярка и стойност мита за вноса на китайски артикули в Съединени американски щати. Според " Уолстрийт джърнъл " обаче в последната редакция на листата с американски артикули липсва една от най-важните, а точно американският недопечен нефт.

Трябва да се има поради, че петролът беше една от най-важните артикули, изброени от управляващите в Пекин още пред юни, които ще подлежат на високи мита като противопоставяне на заканите на администрацията на Доналд Тръмп за цени върху вноса на китайски артикули. Тази маневра заплашваше да заплаши доста съществено комерсиалните взаимоотношения предвид на обстоятелството, че през последните две години Китай се трансформира в най-големият покупател на изнасяния от Съединени американски щати недопечен нефт, като единствено в границите на предходната година този дял доближи близо 20% от целия експорт на американски нефт.

" Уолстрийт джърнъл " обаче отбелязва, че петролът към този момент не попада в окончателния лист на управляващите в Пекин с американски артикули, които следва да бъдат обложени с високи мита. Китайското министерство на търговията не изясни този " пропуск " и не отговори на поставените от финансова организация въпроси.

Анализатори и представители на индустриални организации обявиха, че смяната може би алармира, че Китай преоценява досегашните си " шумни закани ", имайки поради забавящата се стопанска система, лекотата, с която продавачите на американски недопечен нефт могат да си намерят нови купувачи, и най-много растящата взаимозависимост на страната от задграничен нефт. Трябва да се има поради, че енергийните потребности на Китай се покриват на 70% от вноса, като съгласно прогнози на Международната организация по енергетика (IEA) до 2040-а година тази стойност ще доближи 80%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР