По-рано тази пролет AMD обяви, че отлага началната дата за

...
По-рано тази пролет AMD обяви, че отлага началната дата за
Коментари Харесай

AMD се оправда за забавянето на мобилните чипове Ryzen 7040HS Phoenix – предстои да се появят ноутбуци с тях

По-рано тази пролет AMD разгласи, че отсрочва началната дата за доставките на процесорите за ноутбуци от серията Ryzen 7040HS, известни също като Phoenix, само че даде обещание да позволи казуса до април. Въпреки това, даже и към този момент през май в магазините към момента липсват ноутбуци с тези процесори. Говорител на компанията сподели, че първичното изказване на AMD е по отношение на времето за доставка на чиповете до OEM-производителите, които по-късно ще доставят готовите системи до търговците.

Говорителят на AMD също сподели: „ Ние увеличихме производството на серията чипове Ryzen 7040 и нашите OEM-партньори започнаха към този момент да доставят тези системи. Те би трябвало да бъдат налични през идващите няколко седмици. “ AMD в началото анонсира процесорите за ноутбуци Ryzen 7040HS на CES 2023 през януари и трябваше да бъдат пуснати през март, само че на пазара излизат едвам в този момент.

С изключение на неразбираемите дати за стартиране, процесорите Ryzen 7040HS са впечатляващи. Phoenix е първият чип, който интегрира новия графичен процесор RDNA 3 на AMD и също по този начин е първият потребителски чип на AMD, в който е интегриран ИИ-ускорителят AI Engine въз основата на Xilinx XDNA. Чиповете употребяват архитектурата AMD Zen 4 (6 или 8 ядра, до 5,2 GHz), създадени са по 4nm софтуерен развой и ще се доставят с всички най-нови разширени благоприятни условия за свързване, като поддръжка на DDR5 памет и PCIe 5.0 интерфейс. Чиповете Phoenix са най-мощните чипове на AMD за тънките геймърски ноутбуци и работят в диапазон на TDP от 35W до 45W.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР