По-рано тази година японската полиция арестува млад мъж, който в

...
По-рано тази година японската полиция арестува млад мъж, който в
Коментари Харесай

5 лесни начина да разберете дали някой е влизал в дома ви

По-рано тази година японската полиция арестува млад мъж, който в продължение на 6 месеца живеел на втория етаж на частна къща. Толкова добре прикривал влизанията, излизанията и следите си, че притежателят (възрастна жена) даже не схванала, преди синът ѝ да пристигна на посетители и да усети какво се случва.

Разбира се, сходни неща са необичайност, само че не е неприятно човек да се подсигури. Може би сте оставили ключ на съседите и се чудите дали не са влизали у вас, до момента в който сте били на отмора или в командировка. А може би имате друга причина да се съмнявате, че някой влиза в дома ви. Ето няколко лесни метода, които ще ви оказват помощ да потвърдите или успокоите подозренията си.

1. Поставете бисквити под изтривалката. Ако някой стъпи на нея на влизане/излизане, ще ги счупи, а в случай че изтривалката е дебела, може и да не забележи.

2. Поставете чашка, цялостна с мъниста зад вратата. Нарушителят на персоналното ви пространство ще я бутне при отварянето на вратата, а разпилените мъниста ще са знак за вас. Разбира се, той евентуално ще се опита да ги събере, по тази причина пребройте ги авансово и следете дали някое не се е изгубило, както и къде тъкмо сте сложили чашата.

3. Същото нещо можете да извършите и с чаша с вода, въпреки че в случай че ви няма за по-дълго време мокрото леке от разлятата течност може да изсъхне, а нарушителят просто да налее нова.

4. Снимайте стаите вкъщи и когато се приберете, сравнете деликатно дали всичко си е на мястото.

5. Използвайте остарял смарт телефон. Инсталирайте му приложение, което записва тон и го скрийте някъде в антрето. Този способ ще проработи, в случай че отсъствате за малко време, защото другояче батерията ще се изтощи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР