По-рано тази година Skoda представи хибридна версия на новото поколение

...
По-рано тази година Skoda представи хибридна версия на новото поколение
Коментари Харесай

Skodа Octavia RS се появи в още два варианта

По-рано тази година Skoda показа хибридна версия на новото потомство на Octavia, която получи добавка RS iV към името си. Сега към нея се причисляват още два спортни разновидността, които обаче разчитат на общоприети мотори с вътрешно горене.
Клиенти на марката ще могат да избират сред бензинови и дизелова трансформация. В първия случай под капака на автомобила е подложен 2,0-литров мотор TSI, който развива мощ от 245 к.с. и 370 Нм. При този вид задвижването е към предната ос, като се предлага 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана DSG скоростви кутии. Бензиновата Octavia RS подвига 100 км/ч от място за 6,7 секунди и развива оптималната скорост от 250 км/ч.


На собствен ред, модификацията с 2,0-литров TDI мотор е най-мощната Octavia с дизелов мотор от новото потомство на модела. Тя разполага с 200 к.с и 400 Нм въртящ миг, като в базовия вид задвижването също е към предната ос. За дизеловата RS чешкият производител предлага и система 4х4. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6,8 секунди, а оптималната скорост е 243 км/ч. Дизеловият вид може да бъде единствено с DSG-трансмисия.
И двете версии на спортната Octavia са оборудвани с технология за прогресивно кормилно ръководство и имат спортно окачване със задно многоточково закрепване откъм гърба. Срещу доплащане клиентът може да си поръча електронно-адаптивно окачване (Dynamic Chassis Control), като при TSI диференциалът с лимитирано превъртане е с многодискова втулка.


При топ-версиите на Octavia RS се оферират дигитален приборен панел и огромен екран на информационно-развлекателната система. В общоприетото съоръжение влиза още централна въздушна възглавница (за първи път при Skoda), специфични 18- и 19-цолови джанти, извънредни фарове против мъгла и черни акценти по каросерията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР