По-рано ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу в

...
По-рано ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу в
Коментари Харесай

Залужни призна загубата на Маринка, сравни градът с Бахмут

По-рано ръководителят на съветското министерство на защитата Сергей Шойгу в отчет до съветския президент Владимир Путин съобщи, че съветските въоръжени сили са завладяли града. Залужни съобщи, че на процедура град Мариинка към този момент не съществува.

" Украинските войски са се изтеглили от западните околности на града, на някои места са се окопали в покрайнините на Мариинка, а на други малко по-далеч ", сподели Залужни на брифинг на 26 декември.

" Това, че се оттеглихме в покрайнините на Маринка и тук-там към този момент сме разположили позиции отвън града, коства ми се, няма нищо резонансно. За страдание по този начин работи войната ", уточни още той.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна съпостави тактиката на съветската войска в Маринка с борбите в Бахмут :

" Ние пазиме всяко парче от нашата земя. Но когато на това тясно парче земя вражеските снаряди стартират да копаят това място, дружно с камъните, земята и нашите бойци, животът на нашите бойци е по-голям за нас ".

Според Залужни след яростни борби градът е в такова положение, че в действителност " към този момент не съществува ".

Според него единственият метод да се спре Русия е на цената на още жертви, въпреки че Кремъл не обръща кой знае какво внимание на ранените и убитите съветски бойци.

" Има планини от тела и никой даже не се пробва да ги вземе. Все повече от тях се появяват там всеки ден. За страдание, това е отношението на Русия към личния ѝ народ ", сподели главнокомандващият на ВСУ.

 

Валерий Залужный разяснява и борбите за Авдиевка. Той съобщи, че съветската войска " в този момент има способността да концентрира сили и може да направи за два-три месеца това, което направи с Бахмут ".

" Ще пазиме толкоз, колкото ни стигат силите. Но в случай че разберем, че е по-добре да спасим хората, тогава ще си го отвоюваме по-късно ", акцентира главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна.

Превземането на Маринка е една от най-важните достижения на съветските войски, откогато превзеха Бахмут. Маринка, дружно с Авдеевка, са двата най-важни и добре укрепени опорни пункта на украинската войска в Донбас и изобщо по цялата линия на фронта. Двата града, ситуирани покрай Донецк, са и единствените две комфортни места за обстрел на ВСУ против столицата на ДНР.

Украинските бойци използваха града за обстрел на Донецк и покрайнините му от близо 10 години, като трансфораха Маринка в под земята укрепен регион, включващ бетонни землянки и тунели с дължина десетки километра, което разрешава на отбраняващите се украински бойци да се движат неусетно и да пазят града за дълъг интервал от време време. Там са издигнати две отбранителни линии с огромно количество артилерия, а всяка от 3000-те къщи в града е превърната в цитадела, до която се стига по под земята тунел.

От началото на лятото съветските войски започнаха нахлуване в този сектор на фронта.

Военният сътрудник на " Известия " Валентин Трушнин сподели фрагменти от щурма на една от позициите на украинските въоръжени сили на южния фланг. Руските танкови екипажи и щурмова авиация, взели участие в освобождението на Маринка, описаха за най-трудните борби и какво изпитват, откакто реализиран задачите си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР