По-рано през годината Audi показа обновената версия на своя първи

...
По-рано през годината Audi показа обновената версия на своя първи
Коментари Харесай

Новият Audi E-Tron S и неговите три електродвигателя

По-рано през годината Audi сподели обновената версия на своя първи всеобщо създаван електрически автомобил. Той се споделя E-tron S и с изключение на с атрактивния си външен тип, е забавен и с неповторимата си задвижваща система с три електромотора, за която си коства да бъде разказано повече.
 Снимка 499899

Първият електромотор е инсталиран под предния похлупак и се грижи за задвижването на предните колела, а на задния мост се намират други два, концептуално идентични с него. По този метод на процедура Audi показва напълно ново разбиране за именитата си система за задвижване на четирите колела Quattro.
 Снимка 499897

Всеки един от двата мотора откъм гърба задвижва съответното колело, което усъвършенства успеваемостта. Двата задни мотора са тези, които форсират колата при естествени пътни условия. Третият мотор се намесва, чак когато водачът има потребност от спомагателна мощ, или в случаите, в които системата за електронна непоклатимост регистрира потребност от в допълнение сцепление.
 Снимка 499893

Интересното е, че всеки от задно разположените мотори задвижва колелото, за което е виновен, благодарение на самостоятелна скоростна кутия с 1 предавка, което Audi назовават " еlectric torque vectoring " и по този метод се икономисва потребността от машинален диференциал.

На елементарен език, това усъвършенства функционалността на системата за задвижване на четирите колела и колите, употребяващи тази технология, получават по-добро ръководство, повече непоклатимост и по-голямо сцепление. От Audi се кълнат, че са запазили обичайното чувство от шофирането на E-tron S и автомобилът продължава да е занимателен за каране и в по-голямата част от времето се усеща като обичаен автомобил със задно предаване. Ако въобще има нещо обичайно в кросоувър със задно предаване.
 Снимка 499898

Комбинираната мощ на трите мотора доближава 503 к.с., а въртящият миг е 973 Нм. За страдание, оптималната мощ е допустима единствено за къси интервали от време в границите на 8 секунди при натискане на педала на газта до долу.

Всичко това се зарежда с електричество от много огромна литиево-йонна батерия с потенциал 95 кВч, с помощта на която колата може да измине близо 360 км с едно зареждане. Батерията е ситуирана по-ниско по отношение на трите електромотора, с което инженерите са съумели да понижат центъра на тежестта. Колкото до зареждането, от 5 до 80% от батерията се пълнят за към 30 минути, само че единствено при изискване, че ползвате бърза зарядна станция със 150 кв мощ.
 Снимка 499894

Новият E-tron се чака да излезе на пазара в Европа още тази есен. Моделът се предлага и във вид Sportback, който се отличава със полегат в задната си част таван и малко по-добра аеродинамика.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР