По-рано през днешния беше изтеглен жребия за първата ATP надпревара

...
По-рано през днешния беше изтеглен жребия за първата ATP надпревара
Коментари Харесай

Дамите откриват сезона в Аделаида: Две битки между шампионки от Шлема още на старта

По-рано през днешния беше изтеглен жребия за първата ATP конкуренция през сезона, която ще се организира в Аделаида и почитателите несъмнено ще има какво да видят, тъй като Новак Джокович се завръща на австралийска земя, а с изключение на него присъединяване в конкуренцията ще вземат звезди от ранга на Даниил Медведев, Анди Мъри, Феликс Оже-Алиасим, Яник Синер, Андрей Рубльов и още доста други. Няколко чака по-късно пък беше завършена и схемата при дамите в същия град, а там нещата никога няма да бъдат по-малко забавни, тъй като измежду участничките са цели три някогашни водачки в международната класация и общо шест шампионки от Големия шлем.

Топ сложена е международната номер две Онс Жабер, която ще стартира присъединяване си непосредствено от втори кръг, където евентуално ще я чака борба с постоянно непредсказуемата Сорана Кърстя. Нататък нещата стават още по-трудни за тунизийката, защото е допустимо да забележим повтаряне на финала от тазгодишния Уимбълдън, в случай че преди този момент Елена Рибакина се оправи със съпротивата на подгласничката от последния Аустрелиън Оупън - Даниел Колинс.

В същата половина място откри още международната номер осем Дария Касаткина, чийто път до финалната осмица минава само през срещи с тенисистки преодоляли квалификациите, а на самите четвъртфинали евентуално ще се изправи против една всред някогашната номер едно Виктория Азаренка и Анет Контавейт, която до неотдавна лекуваше травма в региона на гърба и се срина съществено в класацията на WTA.

Долната половина е не по-малка забавна, тъй като още в първи кръг ни предлага цели две борби сред някогашни шампионки от Шлема, а точно конфликтите Йелена Остапенко - Каролина Плишкова и Гарбинье Мугуруса - Бианка Андрееску. Най-високоранкираната състезателка в тази секция е Арина Сабаленка, само че тя ще има извънредно тежък старт на новия сезон, имайки се поради задаващата се борба сред нея и една от огромните сензации на 2022-ра година - Людмила Самсонова, чието ужасно показване я води до три поредни трофеи в хода на миналото лято.

Ето и цялостен чоп за конкуренцията:

WTA 500 Adelaide 1 main draw
— Mario Boccardi (@marioboc17)
>

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР