По-рано през деня обявихме 81 доказани случаи на коронавирус в

...
По-рано през деня обявихме 81 доказани случаи на коронавирус в
Коментари Харесай

Банско под карантина. Забранява се влизането и излизането от града

" По-рано денем обявихме 81 потвърдени случаи на ковид в България. Три са доказаните случаи на болестта в туристическия град Банско. В Щаба се затвърди мнението, че в сходни зимни курорти, заради преохлаждане на горните дихателни пътища и полесната им схватливост към вируси изобщо, се трансформират в извънредно застрашено място за разпространяване на ковид зараза. В резултат на това през вчерашния ден беше пресечен сезонът във всички наши ски курорти ". Това съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски от спешния Национален действен щаб за справяне с разпространяването на COVID-19, прочут като ковид.

" В Банско се получава тревожна наклонност за повишаване на болестта и вследствие на това Щабът излезе с предложение към министъра на здравеопзването за по-крути ограничения във връзка с Банско, а точно че от този час към днешна дата се вкарват следните противоепидемични ограничения на територията на града: не разрешава се влизането и излизането от град Банско на всички лица, пребиваващи на територията му ", оповести Мутафчийски.

" Лицата с непрекъснат или сегашен адрес Банско, които се намират отвън града, могат да се приберат по домовете си в период до 20.00 часа на 18 март 2020 година (сряда) ", разясни ген.-майорът от Националния действен щаб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР