Сър Брайън Мей е „изключително горд“, че е част от екипа за вземане на проби от астероиди Озирис-Рекс

...
По-рано през деня космическият кораб Озирис-Рекс пусна капсулата с проби
Коментари Харесай

По-рано през деня космическият кораб Озирис-Рекс пусна капсулата с проби на около 63 000 мили по време на прелитане край Земята.

Китаристът и астрофизик на Queen сър Браян подпомогна мисията, като помогна да се установи къде Озирис-Рекс може да вземе проба от астероида.

Прочетете повече:
Сондата на НАСА се завръща с скални проби от астероид след седемгодишна мисия
Капсулата съдържа около 250g камъни и прах, събрани от астероида

В съобщение за подкрепа, показано по телевизията на НАСА, сър Браян каза: „Здравейте хора от НАСА, фенове на космоса, фенове на астероидите, това е Браян Мей от Queen, но също така съм изключително горд, че съм член на екипа на Osiris-Rex.

„Не мога да бъда с вас днес, иска ми се да можех, репетирам за турне на Queen, но сърцето ми е с вас, докато тази скъпоценна проба е възстановена.

Сър Браян Мей: Звездата на Queen се надява да постигне „по-добър живот“ за фермерите, кравите и язовците в борбата с туберкулозата по говедата

„Честит ден за връщане на проби и поздравления за всички, които работиха толкова невероятно усърдно в тази мисия.“

Прочетете още:
Най-близката досега снимка на масивен астероид Бену
НАСА предприема „конкретни действия“ за изследване на НЛО

Рокерът особено похвали своя „скъп приятел“ Данте Лаурета, за когото той създаде книгата Бену 3-D: Анатомия на астероид с, което е 3D атлас на астероида.

Пробата е първата мисия на американската космическа агенция за събиране на проба от астероид и първата от която и да е агенция от 2020 г. .

Изображение: Това изображение показва капсулата, освободена от космическия кораб Озирис-Рекс, лежаща на повърхността след кацане на Земята (NASA TV чрез AP)

Една четвърт от пробата ще бъде дадена на група от повече от 200 души от 38 глобално разпределени институции, включително екип от учени от Университета на Манчестър и Музея по естествена история.

Астероид Бену е остатък на 4,5 милиарда години от нашата ранна слънчева система и учени вярват, че може да помогне да се хвърли светлина върху това как са се формирали и еволюирали планетите.

Експерти казват, че богатият на въглерод, близък до Земята астероид служи като капсула на времето от най-ранната история на Слънчевата система.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР