По-рано положителни проби дадоха принц Чарлз и Камила Кралица Елизабет

...
По-рано положителни проби дадоха принц Чарлз и Камила Кралица Елизабет
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II с COVID ден преди премиерът Джонсън да махне всички ограничения1

По-рано позитивни проби дадоха принц Чарлз и Камила
Кралица Елизабет II е с позитивен тест за ковид дни откакто принц Чарлз се разболя наново, оповестяват от Бъкингамския замък в неделя. Това се случва директно преди министър председателят Борис Джонсън да показа проекта си за събаряне на всички ограничавания, свързани с COVID-19, в това число и самоизолирането.

Вирусът се разгръща от ден на ден и в кралското семейство, като единствено през февруари позитивни проби дадоха и принц Чарлз, и неговата брачна половинка Камила. 73-годишният престолонаследник кара заболяването към този момент за повторно, като първия път се болести още през март 2020 година

За момента 95-годишната му майка е с леки признаци, наподобяващи простуда, само че се чака положението ѝ да се усъвършенства през идната седмица.

На фона на над 35 хиляди позитивни проби дневно и над 100 смъртни случая, министър председателят Борис Джонсън пък се готви да показа пред сътрудниците си нов проект, наименуван “Да живеем с Коронавирус ”. Неговата концепция е да бъдат отстранени всички ограничавания, свързани с заболяването, в това число и самоизолирането при позитивна проба. В момента по закон тя е 10 дни.

СЗО и редица специалисти смятат този ход за припрян и недостататъчно аргументиран, поради което и допускат, че той ще бъде единствено краткотрайно натрапен. Притесненията им са ориентирани към оправянето с възможен идващ вид на Коронавирус, за който се предвижда, че може да провокира до една трета смъртност при позитивните случаи.

Притиснат от сътрудниците си от Консервативната партия да анулира всички рестрикции, английският министър председател разяснява пред Би Би Си, че няма потребност от непотребни терзания около ковид. “Сега е моментът всички да възвърнат своята убеденост ”, сподели още английският министър председател.

По непотвърдена информация новият проект планува да бъде прекъснато доставянето на безвъзмездни латерални проби по домовете. “Правителството към този момент не може да си разреши да харчи към 2 милиарда паунда (над 4,6 милиарда лева.) на месец за своята стратегия за гратис тестване ”, сподели Джонсън в изявлението.

Новият проект цели да се оправи с пандемията, стимулирайки популацията да се имунизира, а не ограничавайки избрани дейности. Борис Джонсън разяснява, че не би желал да връща рестриктивните мерки, само че обстановката е такава, че постанова да бъдем смирени пред природата.

Към сегашния миг данните сочат, че 91% от британците над 12-годишна възраст са с първа доза ваксина, 85% с втора и 66% с бустерна доза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР