По-рано от държавното обвинение съобщиха, че първият секретар на посолството

...
По-рано от държавното обвинение съобщиха, че първият секретар на посолството
Коментари Харесай

България Отново В Епицентъра На Чудовищен Шпионски Скандал!

По-рано от държавното обвиняване оповестиха, че първият секретар на посолството на Руската федерация в София е бил разследван за шпионаж, като обстоятелствата са били доказани, само че обвиняване няма по какъв начин да бъде повдигнато, защото дипломатът има имунитет. Установено е, че фактически от септември 2018 година, в продължение на близо година, жител на Руската федерация е осъществявал разследваща активност, като е провеждал регулярни тайни срещи с български жители, в това число и с управителен чиновник, разполагащ с достъп до класифицирана информация на България, Европейски Съюз и НАТО. Целта на срещите е била придобиване с разследваща цел на такава информация, представляваща държавна загадка, в това число и посредством оферти за материални облаги.

В петък Министерство на външните работи е било сезирано от прокуратурата по отношение на дейностите на съветски посланик.

" От страна на ДАНС бе получена спомагателна информация по случая. При тази обстановка същия ден бе извършена среща с съветския дипломат, на която бяха разисквани въпроси от двустранен интерес, в това число и този. Срещата мина в градивна атмосфера. От българска страна бе отправено искане съветските институции да отзоват своя чиновник до края на деня през днешния ден (понеделник) ", допълниха от външното ни ведомство.

По информация на Министерство на външните работи въпросното лице към този момент е напуснало територията на Република България.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР