По-рано днес Васил Божков имаше двучасова среща с феновете на

...
По-рано днес Васил Божков имаше двучасова среща с феновете на
Коментари Харесай

Ексклузивно: Ето какво каза Васил Божков на феновете

По-рано през днешния ден Васил Божков имаше двучасова среща с почитателите на Левски. Бизнесменът, чийто холдинг от една година управлява " сините ", се видя с последователите в 12.00 часа на стадион " Георги Аспарухов ". На срещата с изключение на Божков участвал и изпълнителният шеф на клуба Павел Колев, както и финансовият шеф на " Нове Холдинг ". Sportal.bg разбра част от нещата, които предприемачът е споделил пред последователите.

Както се очакваше, той ще желае поддръжка от почитателите, откакто преди два дни стана ясно, че бизнесът му е съществено заплашен. Законопроектът, импортиран от Валери Симеонов и още 6 депутати в Парламента, планува всички лотарийни игри, като се изключи бинго, кено и лотария, да могат да се провеждат единствено от Държавно дружество " Български състезателен тотализатор ". Това на процедура значи, че лицензите на Национална лотария и Лотария България ще бъдат отнети, като подобен за лотарийни билети ще има само Българският състезателен тотализатор. (б.а. В България лиценз за лотария имат три компании - Българският състезателен тотализатор, който е държавен, както и две компании на Васил Божков). Както е известно, Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев поддържаха настояванията на Симеонов. Националната лотария е общоприет спонсор на Левски от една година.

" Държавата ми взима бизнеса и желае да ме банкрутира. Фалират ли ме, няма по какъв начин да давам пари за Левски, той умира ", коментирал Божков, само че част от почитателите не се съгласили с това негово мнение. " Дал съм 22 милиона лв. за една година. Имаме проект за пет години с цел да оздравим клуба, да имаме стадион. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец ", дал отговор той.

" Разберете, че ситуацията е доста тежко. Главболгарстрой и Виваком всеки миг могат да пуснат каузи за оповестяването на клуба в неплатежоспособност. Не го вършат поради нас, защото им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме отговорности, само че всеки ден има подводни камъни. Дали даден управител или някогашен футболист желаят пари от клуба.

Срещнете се Бойко Борисов, той може да бъде разколебан. На мен не ми подвига телефона. Трябват 5000-10000 индивида, а не 500. Вие знаете какво да вършиме ", декларирал Божков, само че без да прецизира дали му трябват за митинг или нещо друго.

Както е известно, финансовият министър Владислав Горанов бе разпоредил на Агенцията за държавна финансова ревизия да направи инспекция във връзка сигнал от притежателите на efbet Цветомир и Боян Найденови, съгласно които Държавната комисия по
хазарта (ДКХ) е пропуснала да събере към 250 млн. лева такси от най-голямата частна лотария у нас. В момента текат инспекции във всички хазартните компании на Васил Божков, като има формирано досъдебно произвеждане. Очаква се скоро да стане ясно, дали страната е била ощетена, и в случай че е, какъв е точният размер.

Бившият притежател на ЦСКА бил безапелационен пред почитателите, че не е влезнал в Левски под напън на Бойко Борисов, каквито клюки имаше преди година. " Не ме е карал. Аз му споделих, дай да го взема и да оправя Левски. Миналата година, когато акциите бяха в Христо Йовов и Димитър Иванков, вие започнахте да негодувате, той (Б.Борисов) ми се обади и ми сподели: " Няма да го взимам аз, взимай го ти ", това беше диалогът сред нас.

Божков разкрил, че съвсем бил договорил Ивелин Попов. " Да. Лично аз водех договаряния с него. Той се съгласи да играе в Левски, само че има проблем с съветския му клуб ", разкрил предприемачът пред последователите.

Нито една от фракциите обаче не е оповестила точна позиция, защото желае да беседва с всичките си членове. Именно заради това е планувана нова среща във ВИП-а на стадион " Георги Аспарухов " за идната сряда 22 януари, която ще стартира от 19:00 часа. На нея още веднъж ще участва Васил Божков, който ще чака към този момент окончателната позиция на всички фенклубове на Левски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР