По-рано днес стана ясно, че руски гражданин, ползващ се с

...
По-рано днес стана ясно, че руски гражданин, ползващ се с
Коментари Харесай

Хамид Хамид: В Министерски съвет са взети решения тази прокуратура, която разкрива руските шпиони, да бъде закрита

По-рано през днешния ден стана ясно, че съветски жител, ползващ се с дипломатически имунитет, е осъществявал нерегламентирана разследваща активност
Чухме ясно от брифинга каква е работата. Каква е обстановката с тези съветски шпиони. Аз желая да ви насоча вниманието върху работата на Специализираната прокуратура и на Прокуратурата в България, че в Министерски съвет са взети решения тази прокуратура, която си прави работата и разкрива съветските шпиони, да бъде закрита. Този въпрос към вносителите на тези решения. Някой се тормози да не им разкрият шпионите най-вероятно. Това сподели депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид във връзка излязлата информация, че Специализираната прокуратура е заловила съветски шпиони в България.

„ Няма по какъв начин да разясня, тъй като нямам информация “, сподели от своя страна Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

По-рано през днешния ден от Специализираната прокуратура потвърдиха, че е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения против Република България по член 105, алинея 1 от Наказателен кодекс.

При следствието е открито, че съветски жител, ползващ се с дипломатически имунитет, е осъществявал нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки, на територията на страната.

От прокуратурата показват, че това е в несъгласие и с Виенската спогодба за дипломатическите връзки. По тази причина основният прокурор е уведомил министъра на външните работи за събраните данни за предприемане на дейности по подготвеност.

Поздравявам Специализираната прокуратура и ДАНС за следващото следствие за шпионаж в интерес на Руската федерация, грозящ националния интерес на България. Това написа в Туитър основният прокурор Иван Гешев малко преди да излезе формалната информация по случая.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР