По-рано днес стана ясно, че рибар е извадил огромна моруна

...
По-рано днес стана ясно, че рибар е извадил огромна моруна
Коментари Харесай

Вижте какво огромно чудовище извадиха от водите на Дунав /снимки и видео/

По-рано през днешния ден стана ясно, че риболовец е извадил голяма моруна от Дунав край Айдемир. Първоначално се предполагаше, че риболовеца е била 100-килограмова, само че от Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) разясниха, че тя е била доста по-голяма. Освен това демонстрираха и зрелищни фотоси и видео от акцията, при която спипаха бракониера. "Служители на Отдел „ Рибарство и надзор – Централен Дунав” при Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) заловиха през днешния ден бракониери, извадили от водата 200-килограмова моруна в региона на Силистра.
„ Рибата е жива и е пусната назад в водите на р. Дунав, а по случая се води разследване “, заяви изпълнителният шеф на ИАРА доцент доктор Галин Николов. „ Предвид наближаващата пролет, инспекциите по морските и речните акватории на страната и вътрешните водоеми са засилени “, добави още той и заяви, че от началото на годината инспекторите на ИАРА са направили над 2 000 инспекции и са иззели над 6 км мрежи, а иззетият бракониерски улов надвишава 5 тона.
Припомняме, че към момента е в действие възбраната за осъществяване на лов на риба в българската акватория на р. Дунав и Черно море на есетровите риби (руска есетра, чига, пъструга и моруна), въведена със Заповед на министрите на околната среда и водите, и на земеделието и храните през 2016 година
При вчерашните инспекции по река Дунав беше хванато лице сега на осъществяване на лов на риба с мрежи в река Студена, в землището на село Новград. Съставен му е акт за нарушаването, конфискувана е 1 мрежа и са върнати във водата 3 щуки, 2 кефала, 3 морунаи и 1 скобар. Проверките на инспекторите на ИАРА не престават и всички извършители ще бъдат глобени, разясниха от ИАРА.



Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР