По-рано днес президентът и министър-председателката на Финландия казаха, че тяхната

...
По-рано днес президентът и министър-председателката на Финландия казаха, че тяхната
Коментари Харесай

Русия в отговор на присъединяването на Финландия към НАТО: Ще предприемем ответни стъпки

По-рано през днешния ден президентът и министър-председателката на Финландия споделиха, че тяхната страна би трябвало да кандидатства за присъединение към Алианса

Русия сподели през днешния ден, че известието на Финландия, че желае да се причисли към НАТО е „ радикална смяна “ в нейната външна политика и Москва ще отговори на това, съобщи Ройтерс, представена от

„ Русия ще бъде принудена да предприеме ответни стъпки, както от военно-техническо, по този начин и от друго естество, с цел да спре възходящите закани за националната си сигурност “, разгласи в известие съветското външно министерство.

По-рано през днешния ден президентът и министър-председателката на Финландия споделиха, че тяхната страна би трябвало да кандидатства за присъединение към водения от Съединени американски щати западен боен съюз „ без отсрочване “ - огромен поврат в политиката, провокиран от нашествието на Русия в Украйна.

„ Хелзинки би трябвало да е наясно с отговорността и последствията от подобен ход “, уточни съветското външно ведомство.

Русия се опълчва на разширението на НАТО, чиято цел, съгласно нея е да възпира Русия. Преди да нахлуе в Украйна през февруари, Москва настояваше за обвързващи гаранции от Съединени американски щати и НАТО, че алиансът няма да одобри нови членове, напомня Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР