По-рано днес премиерът се срещна с ръководството на Българската стопанска

...
По-рано днес премиерът се срещна с ръководството на Българската стопанска
Коментари Харесай

Отложиха въвеждането на нови касови апарати със седем месеца

По-рано през днешния ден министър председателят се срещна с управлението на Българската стопанска камара, по тяхно искане, с цел да обсъдят новите данъчни правила. Те плануват замяна на фискалните устройства и комерсиалния програмен продукт на компаниите, с цел да може Национална агенция за приходите да има цялостен достъп до оборотите. На срещата бе препотвърдена отсрочката от седем месеца, която се дава на записаните по Данък добавена стойност компании за въвеждане на новите компютърни стратегии за ръководство на продажбите.Финансовият министър съобщи, че повече отсрочвания за бизнеса няма да има, защото укриването на обороти обгръща цели сектори.

Има голям опит за корист с обороти, което постанова и въвеждането на новите данъчни правила, съобщи след срещата при премиера финансовият министър и даде образец.
Владислав Горанов, министър на финансите: Целогодишно настояща курортна дестинация - Велинград, междинният застрахователен приход на четири- и петзвездните хотели е към 500 лева Нали не смятате, че при минимална работна заплата от 500 лева е съответно да считаме, че ще регистрират под минималната заплата, изключително когато знаем, че възнаграждението на един готвач от дълго време минава 2 и 3 пъти междинната работна заплата за страната.
Първоначално новите данъчни правила трябваше да влязат в действие в края на март, само че по гледище на промишлеността, финансовият министър ги отсрочи до септември, само че единствено за компаниите, регистрирани по Данък добавена стойност.

 Национална агенция за приходите: ​Оборот за 1 милиарда лева укриват търговците у нас Национална агенция за приходите: ​Оборот за 1 милиарда лева укриват търговците у нас
Оборот за 1 милиарда лева укриват търговците у нас всяка година, оповестиха от Национална агенция за приходите. За да бъде изкаран на ярко сенчестия бизнес, от 1-ви април всички реги...

Дотогава IT експертите би трябвало да изготвят нови компютърни стратегии за ръководство на продажбите, посредством който всяко разплащане ще се отразява в действително време на сървърите на Национална агенция за приходите.
Владислав Горанов, министър на финансите: Не бива тези ieoe; месеца да бъдат пропиляни в очакване на нови седем месеца. Препоръчвам на всички IT експерти и разработчици, в случай че желаят да останат на пазара на предложение на подобен вид програмен продукт, да употребяват това време за писане, а не за съпротива на процеса.  Горанов: Отлага се използването на наредбата за касовите апарати със 7 месеца Горанов: Отлага се използването на наредбата за касовите апарати със 7 месеца
Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на БСК по тяхно гледище, с цел да обсъдят терзанията им към новата данъчна разпоредба, съгласно коят...

От Стопанската камара обявиха, че поддържат всички ограничения, за изсветляване на стопанската система, само че това да не е за сметка на несъразмерна административна и финансова тежест за работещия на ярко бизнес.
Радосвет Радев - ръководител на БСК: Да създадем нужното и двете страни фискалните процеси да бъдат правилно отразявани и данъкоплатците да дължат кесаревото - кесарю.
И до момента в който за едрия бизнес има отсрочване на периодите за новите фискални правила със седем месеца, то за всички търговци, които не са регистрирани по Данък добавена стойност, крайният период за замяна на касовите им апарати остава 30 юни.

Затова през днешния ден притежатели на компании от Казанлък излязоха на митинг пред локалната данъчна работа.
Антон Караколев, предприемач: Това е един неочакван разход, който ние към момента не знаем в какви граници ще бъде. Ние се принуждаваме да редуцираме личен състав, с цел да може да оцелеем при тези условия,а в този момент може да се наложи да в допълнение хора, с цел да може да обслужват тази система.  Протест против наредбата за касовите апарати в Казанлък Протест против наредбата за касовите апарати в Казанлък
В Казанлък представители на бизнеса излязоха на митинг пред постройката на Данъчната работа в града против наредбата за регистрация на касовите апарати в...
Ради Дончев: Хората, които постановат тези условия към момента нямат ясни инструкции и към нас какво тъкмо би трябвало да се прави, за какво и по какъв начин.
Най-късно до края на идната седмица специалистите от БСК би трябвало да показват новите оферти за ремонта на данъчната разпоредба пред финансовото министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР