По-рано днес пред енергийната комисия министърът в оставка каза, че

...
По-рано днес пред енергийната комисия министърът в оставка каза, че
Коментари Харесай

Не е ясно колко ще бъде запълнено газовото хранилище в Чирен до началото на зимата


По-рано през днешния ден пред енергийната комисия министърът в оставка сподели, че не е ясно какъв брой тъкмо ще бъде запълнено газовото вместилище в Чирен преди началото на отоплителен сезон.

Количествата за юли са обезпечени, само че за август ще бъдат направени търгове. В същото време „ Булгаргаз “ е декларирал ново нарастване на цената на синьото гориво за този месец - с нови 32 %.

В момента хранилището е цялостно на 35%. Дали е действително то да стигне 80 на 100 от потенциала си преди новия сезон, както упорства Европейската комисия, Александър Николов разяснява по този начин:

„ Реално е, в случай че се одобри само и единствено, че „ Газпром “ ще се държи търговски по естествен и предан метод, това през последните няколко месеца с понижените количества към други страни, с прекратяването на други контракти, сами можете да си извършите изводите до каква степен е предвидимо или не е “.

„ На база подписани контракти с наши клиенти края на октомври хранилището би трябвало да е цялостно на 78-79% от техническия му потенциал, песимистичният вид е Чирен да е цялостен на 60% “, разяснява Владимир Малинов изпълнителен шеф на „ Булгартрансгаз “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР