По-рано днес от АПИ съобщиха, че и двете платна за

...
По-рано днес от АПИ съобщиха, че и двете платна за
Коментари Харесай

Затвориха и двете платна в района на срутището на АМ „Струма

По-рано през днешния ден от АПИ оповестиха, че и двете платна за придвижване сред 7-ми и 9-и км от Автомагистрала „ Струма “ са затворени. Има обходен маршрут.
По предварителни данни се чака придвижването да бъде пуснато в понеделник. Дали това ще се случи, ще стане ясно след огледа на геолозите.
„ Движението в дясната лента в посока Перник е спряно. Автомобилите, които се движат от Перник към София, минават през Мало Бучино и Владая”, съобщи Румен Сечански, шеф на Областно пътно ръководство - София. По думите му мрежата не е издържала, тъй като падналият пай е бил по-голям.
„ Виждате какви са температурните аномалии, имаше значителни превалявания. Паднаха градусите и водата замръзна. След това се е разтопила и е разширила фугите в скалите. Не се случват постоянно свлачища. Точно тук не сме имали произшествия. Евентуално може да бъде усилена мрежата”, разяснява още Сечански.
Остава затворен и пътят в Искърското дефиле. Над 2000 кубика скална маса се срутиха в петък в региона на село Елисейна. Опитите за почистване на терена не престават.
"Работи се интензивно и от двете страни на срутището. В момента колите минават по различен маршрут”, съобщи кметът на Община Мездра Иван Аспарухов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР