По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя премиерът Бойко

...
По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя премиерът Бойко
Коментари Харесай

Кабинетът: Няма да има постоянни сили на НАТО в Черно море

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова настоя министър председателят Бойко Борисов да бъде извикан в Народното събрание , с цел да отговори вярна ли е тази информация и с какво позицията на страната се е трансформирала, откакто самият той предходната година се разгласи срещу Черноморска флотилия на Алианса.

Борисов не беше свикан и не се яви в Народното събрание, само че брифинг дадоха с изключение на Запрянов, и вътрешният министър Валентин Радев.

„ Във връзка с поставения въпрос за основаване на непрекъсната флотилия на НАТО ще отговоря аз, защото министър Красимир Каракачанов е в чужбина. Не се планува, няма проекти за основаване на непрекъснато наличие на военноморски сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се проектите от срещите на високо ниво на НАТО във Варшава и се образува в Румъния многонационална бригада “, посочи Запрянов, представен от "Фокус ".

Той акцентира, че това е остаряло решение от предходната година.

Радев пък добави, че цялата информация за това какви учения се реализират на територията на страната и по какъв начин участваме дружно като страна членка, я има в президентството.

„ Ако нещо е останало, което не е ясно на опозицията, на госпожа Нинова или на други представители от Народното събрание, дано ни попитат “, разяснява той.

По думите му има способи за това - закрити съвещания на комисиите в Народното събрание.

"Да бъдат положителни, в случай че имат въпроси и неща, които не са ясни, да запитат там и ще бъде отговорено в детайли ", сподели още Валентин Радев.

Преди два дни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че алиансът не желае "нова Студена война " с Русия, само че е бил заставен да ускори патрулирането в Черно море.

"Канада и Италия се причисляват към напъните на Румъния и България да подсигуряват сигурността на въздушното пространство на НАТО, а в Черно море присъстваме с редица кораби и военни учения . Заедно тези ограничения имат ясно обръщение: НАТО е мощна и единна организация ", разясни той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР