По-рано днес излезе неофициална информация, че отборите на Ред Бул

...
По-рано днес излезе неофициална информация, че отборите на Ред Бул
Коментари Харесай

Хорнър няма информация Ред Бул да са нарушавали финансовите правила през 2021 година

По-рано през днешния ден излезе неофициална информация, че тимовете на Ред Бул и Астън Мартин са нарушили финансовите правила във Формула 1 през 2021 година. Както е известно сезон 2021 бе първият в историята на спорта, в който водачите имаха натрапен таван на бюджетите. 

Тогава той бе 145 милиоана, а съгласно данните на Auto Motor und Sport и Gazzetta dello Sport, Ред Бул и Астън Мартин са изхарчили с до 5% повече (7.25 милиона долара). Ако това се окаже правилно, то двата екипа са застрашени от санкции, само че към момента не е ясно какви тъкмо. Ако техните нарушавания фактически са под границата от 5%, то те ще се броят за „ минимални “ и не би трябвало да носят наказания, които да трансформират класирането и в двата шампионата предходната година.
 Ред Бул и Астън Мартин надвишили тавана на бюджетите през 2021 година? Ред Бул и Астън Мартин надвишили тавана на бюджетите през 2021 година?
Няколко часа след появяването на тази информация в медийното пространство шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър бе запитан дали от медиите на „ Марина Бей “ в Сингапур дали има истина в тези обвинявания. Британецът обаче изрично съобщи, че няма данни „ Биковете “ да са допускали сходно нарушаване.

„ Определено нямам информация за никакво нарушаване. Нашият отчет бе предаден още през месец март, това е един доста дълъг развой, в който ФИА преглежда безусловно всичко. Те изцяло предписание следват разпоредбите си и аз чакам в средата на идната седмица да получим документа, че сме издържали инспекцията.

„ Сигурен съм, че това, което предадохме беше под тавана и зависи от ФИА да следва процедурите си, което те в този момент вършат. Това са чисто нови и много комплицирани правила и тяхната интерпретация първоначално ще е комплицирана, само че с минаването на годините всичко ще се изгледи. Ние сме уверени в нашите документи. Както споделих ФИА съблюдава процесите. Слухове постоянно ще има. Чух такива за огромно нарушаване, само че аз нямам информация за такова нещо “, съобщи Хорнър пред Sky Sports F1.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР