По-професионалното политическо говорене достига до по-ограничена аудитория, а по-лековатото говорене

...
По-професионалното политическо говорене достига до по-ограничена аудитория, а по-лековатото говорене
Коментари Харесай

Д-р Александър Христов: По-професионалното политическо говорене достига до по-ограничена аудитория


По-професионалното политическо говорене доближава до по-ограничена публика, а по-лековатото говорене доближава до по-широка публика. Ние по никакъв метод обаче не можем да се сърдим на някаква част от хората, че не са задоволително политически дейни, не са задоволително интелигентни и по този начин нататък. Това сподели в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " доктор Александър Христов , учител по пиар в Нов български университет и УНСС:

Умението да приказваш комплицирани неща с елементарен език, без да свеждаш това говорене до стилистиката на латино сериал, каквото виждаме в последно време, е належащо за политиците. Напоследък обаче се приказва не за политики, а единствено за това кой какъв е, кой на кого е кум. Дори министър председателят разисква какво приказва президентът пред медиите и какво пред него, само че това са междуличностни връзки, които стават доста лесни за разбиране от аудиторията, само че в действителност отместват вниманието от действителната политика.

Христов разяснява и политическите реакции по отношение на оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев:

Една спешна обстановка се позволява доста елементарно, в случай че и двете страни нямат опцията да приказват каквото си желаят. В случая ставаше въпрос за опълчване на персони, на политики и така нататък Това, което ме изненада особено мен от пиар позиция, е информационната реакция при отдръпването на Делян Добрев. Тя беше извънредно положителна. Това дава съображение да кажем, че е прекомерно евентуално Делян Добрев вътре в партията да е имал много мощен имиджов капитал, който не се е виждал на повърхността. Контролирана или ръководена тази реакция на поддръжка, която откри израз в това да не одобряват оставката му, приказва за в действителност подобен сериозен имиджов капитал за този човек, което е положително.

Цялото изявление с доктор Александър Христов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР