По проекта ще бъдат изградени канализационните мрежи в две села

...
По проекта ще бъдат изградени канализационните мрежи в две села
Коментари Харесай

Плевен обяви втори голям търг за водно строителство за 20 млн. лв.

По плана ще бъдат построени канализационните мрежи в две села в Плевенско - Ясен и Буковлък.

© Надежда Чипева Още по тематиката
Всички, в това число огромни компании, са отстранени от план за съвсем 13 млн. лева
24 юли 2017
Търгът над 33 млн. лева е един от по-големите водни планове в сегашния програмен интервал
3 юли 2017
Търгът беше разгласен при започване на май и е на стойност над 17 млн.лв.
2 юли 2017

След като доскоро повече от месец община Плевен разгласи поръчка за рационализация на пречиствателната си станция, в този момент пристигна ред и на различен огромен търг по плана " Интегриран воден цикъл Плевен - Долна Митрополия " - строителството на канализационните мрежи в две села в общината - Ясен и Буковлък, на обща стойност 20 млн. лева без Данък добавена стойност. Крайният период за подаване на предложения е 26 септември 2017 година

Договорът за безплатна помощ по оперативна стратегия " Околна среда " за създаване на интегриран воден цикъл на двете общини беше подписан през януари 2017 година сред тогавашния министър на околната среда и водите Ивелина Василева, кмета на община Плевен Георг Спартански и кмета на община Долна Митрополия Поля Цоновска. Общата стойност на целия план е над 117 млн. лева, като от него безвъзмездната финансова помощ е близо 88 млн. лева

Настоящият търг

Поръчката е разграничена на две позиции, надлежно за планиране и строителство на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Ясен и настрана на с. Буковлък. Прогнозните стойности на двете позиции са 11.9 млн. лева и 8.1 млн. лева Добрата вест за участниците е, че имат опция да подават предложения и за двете позиции. В рамките на поръчката би трябвало да се построи битова канализационна мрежа с дължина общо 24 км в двете села и да се рехабилитират още 20 км водопроводи.

Цената е главен аршин за оценка на офертите и при двете позиции - с тежест 60%. Другите критерии са свързани със периоди за планиране и осъществяване на строителството. Продължителността на осъществяване е 790 дни, или над 2 години.

Станцията в Плевен - на пауза

Междувременно поръчката за пречиствателна станция за отпадни води в Плевен се бави поради обжалване на процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Жалбоподател е компанията " Строително-предприемачески холдинг " със притежател Георги Георгиев. Фирмата се занимава главно със строителство на водна инфраструктура.

Дружеството счита, че критериите в търга не са правилни. Според тях през последните три години претендентите би трябвало да са създали работен план за пречиствателна станция за отпадни води, а през последните пет години да са построили станция с работен потенциал за най-малко 15 хиляди еквивалент поданици. Жалбоподателят има възражения и по отношение на критериите за квалификации на личния състав. Според компанията в тази ситуация са дефинирани условия, които са нерелевантни на предвижданията на плана и биха могли да рефлектират върху качественото осъществяване на контракта.
В рамките на търга определеният реализатор ще би трябвало да изготви капиталов план, както и да извърши реорганизация и рационализация на пречиствателната станция за отпадни води. Освен това ще е виновен за осъществяването на авторски контрол и образование на личния състав, който ще се занимава с употребата на станцията.

Общата планирана стойност на поръчката - 33 млн. лева с Данък добавена стойност, е разграничена на части съгласно другите действия, като претендентите, които предложат по-висока стойност за някоя от тях, ще бъдат отстранени от надпреварата. Цената за правене на работния план е 1.1 млн. лева, самата реорганизация ще коства малко над 14.1 млн. лева, машините и оборудванията - 12.4 млн. лева, образованието на личния състав е 100 хиляди лева, а авторският контрол - 184 хиляди лева, като всички цени са без Данък добавена стойност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР