По проект за младежи със специални потребности, на Мадан гостуват

...
По проект за младежи със специални потребности, на Мадан гостуват
Коментари Харесай

Младежи със специални потребности от пет държави творят с кристали в Мадан

По план за младежи със специфични потребности, на Мадан гостуват доброволци от България, Турция, Македония, Италия и Испания. Те създават сувенири и картини от кристали и бистър прахуляк, с които ще бъде изработен базар на празника на миньора в Мадан идната седмица, оповестява кореспондентът на .
Базарът е с благотворителна цел, като извоюваните пари се подаряват на приюта, посочи менторът на групите Десислава Атанасова-Венкова.

Фестивалът на родопския кристал се организира за трета година в Мадан. Той е част от плана „ ReStArt “ с продължение две седмици, чийто координатор е Емилия Георгиева. Вечерите се посвещават на съответните народи, в които гостите показват своята просвета. В него вземат участие младежи до 30-годишна възраст като дружно с асистентите са 55 души. Те са от неделя в Мадан, сподели Венкова.
В направата на произведения от кристали вземат участие както младежите, по този начин и жители, които демонстрират взаимност към самодейността. Идеята е всеки да може да способства за организирането на фестивала, а въпреки това арттерапевтичните ателиета да са център на социализация и обществена сензитивност към хората със специфични потребности.

Не единствено младежи със специфични потребности, а и колекционери на кристали вземат участие във фестивала. Подготвя се късометражен филм със заглавие " Аз, моя благосклонност и Солидарността ", който ще бъде публикуван в България и страните сътрудници.
Той ще съдържа информация за опциите, които Европейският корпус дава, подкрепени от персоналния опит, отзиви и изводи на доброволците и членовете на сдружението.

Участниците ще дадат препоръки на младежите по какъв начин да се грижат за бъдещето си, до момента в който построяват обща европейска културна и просветителна среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР