По проект Еко скаути – защитници на растенията, граждани на

...
По проект Еко скаути – защитници на растенията, граждани на
Коментари Харесай

Владиславовци с инициатива за облагородяване на междублоковите градинки

По план „ Еко скаути – бранители на растенията ”, жители на регион Владислав Варненчик, провеждат разчистване и облагородяване на междублоково пространство
Акцията има за цел да стимулира към по-дейно присъединяване за съхраняването и поддръжката на зелените зони, посредством научаване на практики за лечение на заболели дървета и облагородяването на междублокови пространства във Варна.
Начало на акцията – събота от 10:30 ч, в региона на блок 22, регион „ Владислав Варненчик ”
„ Ние ще зацветяваме междублоково пространство при блок 22 в р-н Владиславово и ще се радваме в тази самодейност с изключение на хората от блока да се включат повече жители.
Тогава ще има срещи със експерти (еколози, ботаници, арбористи и др.). Акцията по разчистване, зацветяване и преработване на събраните боклуци ще подсети за това по какъв начин е значимо междублоковите пространства да бъдат облагородени и поддържани - за опазване на положителния изящен тип на региона и попречване на замърсяванията. ”- показа Николай Танчев, уредник на събитието, което той е разгласил в обществените мрежи.
Освен да се облагороди междублоковото пространство при блок 22 ще бъдат направени демонстрации за лекувани на болни дървета. За доброволците ще има обезпечени материали (ръкавици, чували, лопати и др.), а участниците ще могат да се снабдят със скаутски значки, шалове, тениски и документи за присъединяване.

С положително въодушевление, музика и възторг хора от Варна ще се обединят с обща идея за една по-комфортна градска среда, а жителите от региона също могат да вземат участие и да са потребни.

Фондация Гея работи интензивно за общата ни градска среда, като способства за сполучливото развиване на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това жителите от ден на ден да ценят градската растителност като я съхраняват, поддържат и търсят още благоприятни условия за възстановяване на хубавичко зелена система.
Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР