По принцип сме известни като прагматичен народ. Понякога е много

...
По принцип сме известни като прагматичен народ. Понякога е много
Коментари Харесай

Защо чуждите инвестиции у нас тотално се сринаха?

По принцип сме известни като прагматичен народ. Понякога е доста хубаво, от време на време ни изиграва неприятна смешка. Важно е човек да има вероятност за това, което би трябвало да свърши. Източна Европа към този момент не е разрастващ се пазар. Бум на вложения има на „ зелена поляна “.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по bTV изпълнителният шеф на Американската комерсиална камара Петър Иванов, който разяснява капиталовата среда у нас и влетите в страната пари.

Оказва се, че в България има потребност от висококвалифицирани и подготвени фрагменти.

„ Обазованието е това, което може да промени цяла една нация “, изясни той.

Иванов разяснява дъното на непознатите вложения у нас, като обърна и по-специално внимание на вложенията от Америка.

„ Има едно безусловно недооценяване за това по какъв начин би трябвало да се мерят задграничните вложения “, уточни той.

По думите му американският бизнес си има избран метод, по който идва в Европа – през сдружения или в Холандия, или в Ирландия.

„ Причината не са единствено налози “, съобщи той, като добави, че американците търсят правна система, в която да са сигурни, че ще им се отбрани инвестицията.

Над 4 милиарда са американските вложения от началото им до момента. В същото време американски компании идват във високотехнологичните браншове у нас.

„ България е едно от най-хубавите места по аутсорсинг в Европа. При нас хората са новаторски, те намират разнообразни подходи “, съобщи изпълнителният шеф на Американската комерсиална камара, като уточни, че основната причина, която ни пречи да привличаме от ден на ден вложители, е правната ни рамка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР