По принцип съм оптимист и не очаквам да се влоши

...
По принцип съм оптимист и не очаквам да се влоши
Коментари Харесай

Д-р Асен Меджидиев: Не очаквам да се влоши ситуацията с коронавируса

По принцип съм оптимист и не чакам да се утежни обстановката с ковид, всичко е въпрос на схващане. Донякъде малко не съм склонен с внезапното разпределяне на ограниченията, може би малко по-бавно и поетапно трябваше, само че това е въпрос на схващане на самите нас.

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия ръководителят на Столичната гилдия на Българския лекарски съюз и шеф на поделение " Уши, нос гърло " в " Пирогов " доктор Асен Меджидиев.

Според него, макар огромният брой инфектирани медици, в " Пирогов " работата продължава и не е застрашена. Той разяснява, че това е обикновено, тъй като болничното заведение не е върнала нито един пациент и в това време има голяма посещаемост освен на хора в София, само че и на хора от цялата страна.

" Пирогов " поддържа неотложност. Когато пристигна човек с кръвоизлив, няма други недоволства, само че е в тежко положение, ние не можем да се ориентираме незабавно, не можем да тръгнем с PCR тест незабавно, задачата е да му се помогне. И " Пирогов " не е спрял работа нито за минута през цялото време на епидемиологичната конюнктура ", сподели гостът в студиото.

Почти всички лечебни заведения в София одобряват пациенти с COVID-19. Д-р Асен Меджидиев благодари на своите сътрудници в София и в цялата страна за работата, на щаба - за навременните ограничения.

" Ние сме щастливци, аз се гордея, че пребивавам в тази страна, с най-ниския брой инфектирани. Давам образец с Швеция - 650 души за едно денонощие. Това ли търсехме? Защо се намират непрестанно някакви критици, някои от които търсят PR изява, тъй като са на друго мнение от това, което се направи. Ако се бяха заразили доста хора и имаше доста смъртни случаи, тогава отново щяха да бъдат отговорни и щаб, и министерство. Кой е по-добрият вид?

Д-р Меджидиев изясни, че оттук-нататък би трябвало да мислим за обществото като едно цяло и да съблюдаваме хигиената.

" Ще приказвам като пациент, като човек. Носенето на маска, спазването на отдалеченост е поради вас - аз го върша поради другите, не защищавам себе си. Ние просто би трябвало да мислим за обществото като едно цяло - за нашите близки, за родителите си, за децата, за всички, да ги предпазваме. Оттук-нататък намалявайки ограниченията, ние би трябвало вътре в съзнанието ни да е загнездено, че би трябвало да съблюдаваме хигиената ", заключи той. /БНТ

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР