По принцип от Байерн Мюнхен едва ли се вълнуват особено

...
По принцип от Байерн Мюнхен едва ли се вълнуват особено
Коментари Харесай

Защо Байерн ще стиска палци на конкретен отбор във Втора Бундеслига?

По принцип от Байерн Мюнхен надали се вълнуват изключително от класирането и протичащото се във Втора Бундеслига, само че през този сезон това няма да бъде по този начин. Баварците ще стискат палци по тази причина Фортуна Дюселдорф да завоюва промоция, а повода е, че в противоположен случай Байерн ще би трябвало да заплати 250 хиляди евро точно на Фортуна.

Куриоз: Помощник треньор направи рекорден трансфер в Бундеслигата

Защо ли? Само преди няколко дни Байерн заплати рекордните 1,75 милиона евро, с цел да откупа досегашният асистент треньор на отбора от Дюселдорф Петер Херман. Причината бе, че върналият се отпред на мюнхенци Юп Хайнкес държеше да работи с дългогодишния си асистент.

С това по чудноват метод Херман се трансформира във втория най-скъп произлязъл трансфер в историята на Фортуна. Само че се оказва, че в договорката има спомагателна уговорка, съгласно която Байерн ще заплати спомагателни 250 хиляди европ, в случай че Фортуна НЕ завоюва ппромоция за Бундеслигата.

В Дюселдорф обаче сигурно биха си икономисали тази спомагателна награда, защото място в немския хайлайф би им обезпечил към 40 милиона евро през идващия сезон.

След 9 кръга Фортуна е водач с 22 точки, на 3 пред втория Холщайн Кийл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР