По примера на мнозина по света, които изразиха подкрепа и

...
По примера на мнозина по света, които изразиха подкрепа и
Коментари Харесай

Италианският пекар, който прави хляб за бежанците от Украйна

По образеца на мнозина по света, които показаха поддръжка и съпричастност към Украйна, дребна пекарна в Северна Италия дава своята милостиня, с цел да помогне на украинските бежанци, които бягат от войната.

Пекарят Матео Кунсоло основава „ самун на мира “ в синьо-жълт цвят, въодушевен от украинското знаме, като приходите от него отиват в благотворителен фонд за подкрепяне на бежанци, които идват в Италия или такива, които са останали в Украйна.

Освен това, Кунсоло и локалните пекари са създали 600 кг бисквити, които ще раздадат на най-малките. Той възнамерява да им занесе лакомствата, когато пътува до украинско-полската граница с камион, цялостен с дарени памперси, храна, медикаменти и облекла идната седмица.

„ След като едно дете е бягало дълго през нощта в студа, една бисквитка е като алегорична прегръдка, която може да провокира усмивка на лицето му “, споделя той пред „ Асошиейтед Прес “, застанал пред своята дребна кокетна фурна „ La Panetteria “ в Парабиаго, покрай Милано.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Matteo Cunsolo (@matteo_cunsolo)

Той употребява напълно натурални артикули, с цел да подготви хляба. Шафранът оцветява тестото в жълто, а с билката  " наследник чай " пекарят получава синьо. След като е изпечен, той употребява маслен спрей и образец с думата " мир ", с цел да украси финално всеки самун.

„ Това е в действителност значима самодейност “, споделя Мария Пасколин, до момента в който пазари от пекарната. „ Това е капка в морето, само че в случай че всички дадем своя принос, това ще промени света. "

Кунсоло прави към 20 килограма  от „ хляба на мира “ дневно и до момента е събрал над 2000 евро за локалната благотворителна акция.

„ Вярвам в опитите да помагате на другите по какъвто и да е метод “, убеден е той.
Украински майки чакат края на войната в Румъния
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР