По примера на Италия и Португалия: и в Германия генерал

...
По примера на Италия и Португалия: и в Германия генерал
Коментари Харесай

Генерал ще ръководи битката на Германия срещу пандемията


По образеца на Италия и Португалия: и в Германия военачалник ще поеме спешния щаб за битка против пандемията. По време на първата вълна и България заложи на върховен боен кадър в борбата против ковид.

Генерал-майор Карстен Бройер

Мъж в камуфлажна униформа гледа съществено в обектива на камерата и приказва за " война " и за " часа на истината ". Става дума за борбата против ковид, имунизационната акция и рестриктивните мерки на контактите. Въпросната сцена е от Португалия, само че би могла да бъде и от Италия - и в двете страни генерали управляват спешния щаб за битка против пандемията, отбелязва немският " Ханделсблат ".

В Италия военачалник Франческо Филуоло, назначен от премиера Марио Драги, в това време се употребява с именита популярност измежду популацията, написа в тази връзка " Тагесцайтунг ". Негова заслуга е, че единствено за няколко месеца ниските равнища на имунизациите в Италия се покачиха до 78%, а това подреди страната измежду първите четири страни в Европейски Съюз по каузи на имунизираните.
Редакцията предлага
В Германия идва " военачалник корона "

И Германия в този момент счита да последва италианския образец. Макар че, както отбелязва " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ", генералите в Германия не се употребяват с известност, нито пък постоянно вършат политическа кариера. Според изданието, това предписание в този момент може да откри и сполучливо изключение. С оглед на растящия брой инфекции и появяването на нова вирусна разновидност, бъдещето държавно управление на Германия счита да провежда централен антикризисен щаб. " И той ще бъде управителен от военачалник ", разгласи ръководителят на либералите и предстоящ финансов министър Кристиан Линднер.

По информации на разнообразни немски медии, става дума за генерал-майор Карстен Бройер, който от 2018 управлява отдел на Бундесвера, отговарящ за съдействието сред армията и гражданските организации. Познавачи на Бундесвера настояват, че от началото на пандемията до момента 56-годишният военачалник към този момент се е отличил с " изключителни заслуги ". Списание " Шпигел " го назовава " военачалник корона " и твърди, че той е " човек на смелите дейности ". Бройер има богат опит, в това число и от задгранични задачи - бил е в Косово и в Афганистан. Званието генерал-майор значи, че Бройер носи на пагона си две звезди. В Бундесвера има 50 мъже и една жена с сходен сан.

Бъдещият финансов министър Кристиан Линднер счита, че Германия се нуждае от по-добра логистична организация на имунизационната акция и упорства за доста понижаване на контактите сред хората. Явно военачалник Бройер е индивидът, който ще се погрижи за това. А той към този момент е събрал богат опит в битката против пандемията: Бройер отговаряше за присъединяване на военнослужещите, оказващи помощ на здравните служби, имунизационните центрове и старческите домове.

В началото на 2020 министърката на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер сътвори специфичен боен контингент, който да прави помощни действия по време на пандемията. Въпросното звено функционираше и през лятото, без значение че тогава броят на инфекциите остана невисок, а мнозина упорстваха то да бъде разформировано.

Забележително е, че от близо година различен генерал-майор също е претрупан със специфични задания, свързани с битката против пандемията. 57-годишният доктор от Генералния щаб на Бундесвера Ханс-Улрих Холтерм от март 2020 управлява основания тогава отдел " Здравна отбрана, здравна сигурност, резистентност " към федералното министерство на опазването на здравето. Звеното на Холтерм координира, събира и показва ежедневните данни за развиването на пандемията.

Военният детайл в борбата против пандемията

Номинирането на генерал-майор Карстен Бройер, който би трябвало да оглави спешния щаб за битка против ковид, безспорно внася прочут боен детайл в борбата против пандемията. Най-радикално в тази връзка беше може би изказването на френския президент Макрон, който в средата на март 2020 разгласи " Ние сме във война ", подготвяйки французите за сурови ограничавания. Особено по време на първата вълна от пандемията редица европейски страни, включително България, Франция и Испания, краткотрайно употребиха услугите на висши военни в своите щабове за битка против ковид.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР