По предварителни сезонно изгладени данни през април 2019 г. оборотът

...
По предварителни сезонно изгладени данни през април 2019 г. оборотът
Коментари Харесай

През април 2019 г. оборотът в търговията на дребно намалява с 0.2% в сравнение със същия месец на предходната година

По предварителни сезонно изгладени данни през април 2019 година оборотът в раздел „ Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети “ по съпоставими цени резервира нивото на предходния месец. Това демонстрира статистика на Националния статистически институт (НСИ).

През април 2019 година оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, понижава с 0.2% в съпоставяне със същия месец на миналата година.

През април 2019 година се следи спад на оборота по отношение на предходния месец при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3.6%, а при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е записано нарастване, надлежно с 2.4 и 0.4%.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистрирано повишаване при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3.0%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 1.8%. По-значителен спад се следи в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 5.8%.

През април 2019 година в съпоставяне със същия месец на 2018 година оборотът понижава при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 3.4%, до момента в който при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали се следи нарастване, надлежно с 2.8 и 0.9%. По-значителен растеж при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриран при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 18.2%. Спад е регистриран при търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 4.8%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 4.3%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР