По предварителни сезонни данни на Националния статистически институт през август

...
По предварителни сезонни данни на Националния статистически институт през август
Коментари Харесай

Оборотите в търговията на дребно нарастват с 2% през август в сравнение със същия месец на 2018 г.

По предварителни сезонни данни на Националния статистически институт през август оборотът в раздел " Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети " по съпоставими цени понижава с 0.3 на 100 по отношение на предходния месец. През август 2019 година оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарни данни, нараства с 2 на 100 в съпоставяне със същия месец на миналата година.

През август 2019 година се следи понижение на оборота по отношение на предходния месец при търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.6 на 100, и търговията на дребно с нехранителни артикули - с 0.5 на 100, до момента в който при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения е регистрирано нарастване - с 0.2 на 100.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-значителен спад се следи при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет и в търговията на дребно с компютърна и информационна техника - надлежно с 6.7 и 3.4 на 100, а по-съществено нарастване при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 0.6 на 100.

През август 2019 година в съпоставяне със същия месец на 2018 година оборотът нараства при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 3.6 на сто), търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 2 на сто) и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 0.9 на сто).

По-значителен растеж при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриран при: търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 11.3 на 100, при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 8.5 на 100, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 5.7 на 100. Спад е регистриран при търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - със 7.1 на 100. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР