По предварителни изчисления на Европейската комисия България получава над половин

...
По предварителни изчисления на Европейската комисия България получава над половин
Коментари Харесай

България взима над милиард евро от Спасителния план на ЕС

 По предварителни калкулации на Европейската комисия България получава над половин милиард евро към европрограмите от сегашния програмен интервал посредством инструмента на Европейски Съюз за превъзмогване на последствията от рецесията REACT-EU. Това осведомят от пресцентъра на ГЕРБ.

Средствата са за превъзмогване на отрицателните последствия от пандемията. Те ще са ориентирани към предприятия, компании, обществени институции.

" Най-важно през днешния ден е седемгодишният бюджет на Европейски Съюз да бъде признат още тази есен ", е декларирал евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, представен в известието. Той е координатор в Комисията по районно развиване и член на бюджетната комисия на Екологичен потенциал.

Новаков ще дава отговор за европейското законодателство, което разрешава страната ни да получи още 692 млн. евро към към този момент настоящите оперативни стратегии, се прецизира в информация. Българският евродепутат е съвносител и договарящ за измененията в регламента за целия Европейски съюз.

България към този момент работи интензивно по основаването на съответните грантови схеми. Реалистичният сюжет е механизмите да бъдат подготвени в границите на няколко месеца.

Средствата ще бъдат разполагаем през 2021 година, само че настояването на Новаков е страните-членки да могат да ги възстановят и със задна дата. Т.е. България да може да финансира такива планове със лични средства и да възвърне 100% от разноските за тях по- късно. Изискването е те да бъдат съответно за превъзмогване на икономическите резултати от пандемията и да са в синхрон с водещите цели за поощряване на МСП, цифровизация, Зелена промяна, се споделя в прессъобщението.

Към момента прогнозното финансиране по многогодишната финансова рамка за България е 16,7 милиарда евро. То включва средства от Кохезионната политика, директни заплащания, по Програмата за развиване на селските региони, миграция и сигурност и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР