По предварителни данни ракетата, ударила територията на Полша, е била

...
По предварителни данни ракетата, ударила територията на Полша, е била
Коментари Харесай

Ракетата, паднала в Полша, е изстреляна от въоръжените сили на Украйна

По предварителни данни ракетата, блъснала територията на Полша, е била изстреляна от украински войски, с цел да бъде свалена съветска ракета, оповестява Асошиейтед прес, базирайки се на американски чиновници.

„ Първоначалните данни демонстрират, че ракетата, блъснала територията на Полша, е била изстреляна от украинските сили против приближаваща се съветска ракета “, оповестява АП. Агенцията добавя, че чиновниците са дали данните при изискване за анонимност, защото не са упълномощени да разискват въпроса обществено.

По-рано тази организация заяви, че съветска ракета е блъснала страната.

Самолет на НАТО наблюдава траекторията на ракета, която избухна в Полша във вторник, 15 ноември, оповестява CNN.

Съобщава се, че информация за траекторията на ракетата е предадена на съответните служби на Полша и НАТО. Не се оповестява от кое място е пристигнала ракетата.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова ниска вероятността ракетите да са били изстреляни към Полша от Русия. Американският водач означи, че траекторията на ракетите не съответствува с догатката, че са изстреляни от Русия.

Полската страна изложи версия, че падналите на територията на страната ракети са съветски. Министерството на защитата на Руската федерация отхвърли тези изказвания и назова обвиняванията против Русия провокация от страна на Полша за ескалация.

По-късно полският президент Анджей Дуда сподели на конференция, че няма точни доказателства, че ракетата, паднала на полска територия, е съветско произвеждане. По думите на президента тече следствие. 

В същото време Пентагонът прикани да не се спекулира по тематиката на члена от хартата на НАТО за групова защита, до момента в който не бъдат изяснени събитията към детонациите в Полша.

Междувременно и турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че данните демонстрират, че Русия не е забъркана в случая с ракетата, паднала на територията на Полша. Турският водач означи, че има вяра на позицията на Москва по този въпрос.

Припомняме, на 15 ноември полските медии оповестиха, че две ракети са паднали на територията на Полша в Люблинското воеводство на границата с Украйна, убивайки двама души. Полският президент Анджей Дуда означи, че Варшава не разполага с точна информация чии ракети са паднали на територията на републиката. Руското министерство на защитата съобщи, че на 15 ноември не са били нанасяни удари по цели покрай украинско-полската граница, останките на оповестените фотоси нямат нищо общо с съветските оръжия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР