По предварителни данни „Продължаваме промяната“ е първа в общо 19

...
По предварителни данни „Продължаваме промяната“ е първа в общо 19
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ печели в 19 области, ГЕРБ – в 8


По предварителни данни „ Продължаваме промяната “ е първа в общо 19 области в страната, а ГЕРБ взимат 8.

Кандидатът на Политическа партия за 25 МИР в София Христо Петров –Ицо Хазарта взима над 31% от гласовете. От основаването на ГЕРБ този регион бе „ абониран “ за Борисов и партията му, тъй като включва столичния квартал Люлин и град Банкя.

Листата на ГЕРБ с лидер Бойко Борисов в 25 МИР печели 27% от гласовете. На трето място към този момент е „ Демократична България “ 9.89% с лидер на листата Елисавета Белобрадова.

На четвърто място е листата на Българска социалистическа партия с лидер Корнелия Нинова, която получава 9.1%. На пето и шесто място в региона са „ ИТН “ със 7.9% и „ Възраждане “ с 5.9%.

В област Велико Търново „ Продължаваме промяната “ изпреварва ГЕРБ-СДС с близо 7 %. Трета политическа мощ е Българска социалистическа партия (13,73%), следват „ ИТН “ (10,89%), Движение за права и свободи (5,48%) и Демократична България (5,41 %).

В Пазарджишка област при 80% обработени протоколи води ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, следвана от " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, " ИТН ".

Под прага от четири % остават " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме ".

В Перник, при обработени над 47 % от протоколите, ГЕРБ - Съюз на демократичните сили води в региона, следвана от " Продължаваме промяната " и " Българска социалистическа партия за България ". След тях са " ИТН ", " Възраждане " и " Демократична България ". Движение за права и свободи събира поддръжка от над 2 %.

В Плевен води " Продължаваме промяната “. В Кюстендил първи са ГЕРБ, втори са Политическа партия, трети – Българска социалистическа партия, четвърти „ Възраждане “.

В Силистра водят ГЕРБ, втори са Политическа партия, Движение за права и свободи взимат към 15 на 100, Българска социалистическа партия – 11.

В Хасковска област Движение за права и свободи са първи с близо 26 % поддръжка. На второ място са " Продължаваме промяната " с над 24 % и ГЕРБ-СДС с над 19 на 100.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР