По предварителни данни, през третото тримесечие на тази година доходът

...
По предварителни данни, през третото тримесечие на тази година доходът
Коментари Харесай

Apple може да увеличи доходите си от онлайн услуги, но продажбите на iPhone ще са слаби

По предварителни данни, през третото тримесечие на тази година приходът на Apple от даване на онлайн услуги ще нарасне. Според Reuters, повода за това са увеличението на прихода от магазина за приложения и възобновяването на растежа в Китай. Това са сериозно значими сектори, тъй като корпорацията от Купертино към този момент стартира да се сблъсква с насищането на пазара на смарт телефони, което води до спад в продажбите на мобилни устройства.

Apple отделя от ден на ден внимание на онлайн услугите, включващи продажбите в iCloud, App Store и другите направление на бизнеса на компанията. През второто тримесечие на 2019 година делът на онлайн услугите е достигнал 20% от целия бизнес на корпорацията . За съпоставяне, през същия интервал на предходната година, този индикатор е бил на равнище 16%. Главният източник на приходи в този сегмент е магазинът App Store, който през 2018 година завоюва за компанията $37,1 милиарда. Старшият аналитик на компанията Evercore Амит Дариани чака, че общият приход на App Store през тртото тримесечие на 2019 година ще нарасне с 18% и ще доближи $9 милиарда. Apple би трябвало да разгласява формалния си тримесечен финансов доклад на 30 юли.

Едновременно с това, 50% от прихода на Apple идва от продажбите на iPhone. Аналитиците от Уолстрийт чакат, че потребителите няма да стартират интензивно да обновяват своите айфони до момента в който Apple не показа на пазара iPhone с поддръжката на 5G мобилните мрежи. А това се чака да стане през втората половина на 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР