По предварителни данни през третото тримесечие на 2019 г. в

...
По предварителни данни през третото тримесечие на 2019 г. в
Коментари Харесай

Превозените товари намаляват през третото тримесечие

По предварителни данни през третото тримесечие на 2019 година спрямо предходното тримесечие се следи понижение на превозените товари от товарния превоз с 13.5%. При осъществената работа също е регистриран спад от 19.0%, оповестява Националният статистически институт.

Превозените пасажери и осъществената работа от пътническия превоз (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се усилват по отношение на второто тримесечие на 2019 година, надлежно с 2.9 и 0.6%

По предварителни данни през третото тримесечие на 2019 година в съпоставяне със съответното тримесечие на 2018 година е регистриран спад както при превозените товари, по този начин и при осъществената работа от товарния превоз, до момента в който превозените пасажери и осъществената работа от пътническия превоз (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се усилват, надлежно с 6.6 и 7.3%.

Товарен сухопътен транспорт

През третото тримесечие на 2019 година превозените товари от сухопътния превоз са 23 286.1 хиляди т, или с 8 530.7 хиляди т по-малко по отношение на третото тримесечие на 2018 година, което главно се дължи на вътрешните транспорти при железопътния и автомобилния превоз.

Извършената работа също понижава и доближава 5 388.1 млн. ткм вследствие на по-малкото приблизително транспортно разстояние при интернационалните транспорти.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР