По предварителни данни от началото на годината са регистрирани общо

...
По предварителни данни от началото на годината са регистрирани общо
Коментари Харесай

От началото на годината са извършени над 63 хил. престъпления, разкрити – над 27 хил.

По предварителни данни от началото на годината са регистрирани общо 63 241 закононарушения, от които са разкрити 27 797, съобщи кореспондент на БГНЕС , базирайки се на информация на Министерство на вътрешните работи.

От 1 януари 2022 година до 30 септември 2022 година са осъществени общо:

– 55 убийства, от тях са разкрити 54;

– 665 грабежи, от тях са разкрити 369;

– 3302 домови обири, от тях са разкрити 954;

– 842 обири на коли, от тях са разкрити 162;

Най-много убийства са осъществени на територията на Столична дирекция на вътрешните работи и в Пловдив – по 7 и всички са разкрити. Второто място се поделя от Враца и Плевен, където са осъществени по 5 убийства, всички са разкрити. „ Бронзът “ в това най-опасно закононарушение се държи от морската ни столица Варна. Там за първите 9 месеца на годината са убити 4 души, като всички случаи са разкрити. Също по този начин има доста области, в които не е записано нито едно ликвидиране: Кърджали, Смолян, Търговище, Шумен, Разград.

Най-много грабежи са осъществени още веднъж на територията на Столична дирекция на вътрешните работи – 253, като са разкрити по-малко от половината – 109. Очаквано другите два огромни града Пловдив и Варна са на второ и трето място надлежно със 73 и 58 грабежа. Разкриването на този тип закононарушения е по-високо в града под тепетата – 52, до момента в който в морската столица – 30. Най-малко грабежи са регистрирани в Силистра – 1, а в Смолян, Ловеч и Разград по 3.

Първенството по брой обири от домове държи територията, за която дава отговор Столична дирекция на вътрешните работи – 746, като разкритите са едвам 54. На второ място по брой такива закононарушения се подрежда Стара Загора – 266, следвана от Варна – 248. Прави усещане огромният брой обири в градовете в северозападна България: Плевен – 158, Враца – 106, Монтана – 100 и други

Над половината от кражбите на коли са станали на територията на Столична дирекция на вътрешните работи – 491 от общо 842 за цялата страна. Разкрити са единствено 17 случая. Другите два града с най-вече регистрирани противозаконни отнемания на транспортни средства са Варна и Бургас надлежно със 72 и 33 случая, като разкритите са 21 и 7.

От Министерство на вътрешните работи обръщат внимание, че формалните статистически данни за положението на престъпността в страната са годишни. С оглед нуждата от техническа обработка на постъпилата информация за престъпността, месечната статистическа отчетност се реализира не по-рано от 4 дни след края на отчетния интервал. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР