По предварителни данни, от началото на годината Газпром“ е намалил

...
По предварителни данни, от началото на годината Газпром“ е намалил
Коментари Харесай

Газпром“ е намалил добива на природен газ с близо 20% през 2022 г.

По предварителни данни, от началото на годината „ Газпром “ е понижил добива на природен газ с 19,4% по отношение на същия интервал на предходната година до 376,9 милиарда кубически метра, оповестява организация ТАСС, цитирайки данни, предоставени от съветския енергиен колос.

Износът на газ за страни отвън Оперативно-наблюдателно дело за първите 11 месеца на 2022 година пък е намалял с цели 44,5% (с 76,3 милиарда кубически метра) до 95,2 милиарда куб. метра.

В същото време среднодневният експорт на „ Газпром “ единствено в границите на ноември е намалял с 3,9% по отношение на октомври до 133,3 милиона кубически метра, сочат данните на енергийния холдинг.

„ Газпром “ продължава да доставя газ съгласно доказаните поръчки, упорстват от съветската енергийна компания.

Износът на съветски газ за Китай продължава да пораства през газопровода „ Силата на Сибир “ според двустранен дълготраен контракт сред „ Газпром “ и китайската CNPC. Доставките постоянно надвишават дневните контрактувани количества, се споделя в изказването на „ Газпром “.

„ Според Gas Infrastructure Europe (GIA) на 14 ноември е почнало изтеглянето на газ от европейските подземни газохранилища. Към 29 ноември са изтеглени 2,3 милиарда кубически метра или 3,3% от размера на изпомпвания газ за подготовка за отоплителния сезон “, показва „ Газпром “.

Според съветската енергийна компания международното търсене на газ е намаляло с към 55 милиарда кубически метра заради пониженото търсене в Европейски Съюз.

„ Намаляването на потреблението на газ в Европейски Съюз се трансформира в основен фактор за понижаване на търсенето на газ в света. През единадесетте месеца на тази година, съгласно първите предварителни оценки и наличните оперативни данни, международното търсене е намаляло с 55 милиарда кубически метра. Трябва да се означи, че понижението на потреблението на газ от 27-те страни членки на Европейски Съюз възлиза на към 50 милиарда кубически метра, а във Англия - повече от 6 милиарда кубически метра “, акцентира „ Газпром “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР