По предварителни данни около 30% от педагозите в детски градини

...
По предварителни данни около 30% от педагозите в детски градини
Коментари Харесай

Прогноза: Около 30% от педагозите в детски градини и училища ще се имунизират

По предварителни данни към 30% от педагозите в детски градини и учебни заведения ще се ваксинират. А упованията са тази втора фаза да стартира в края на януари.

Над 50 на 100 от учителите и непедагогическия личен състав на 107-о учебно заведение в София са си записали в листата за имунизация.

„ Около 30-35% от сътрудниците изкараха COVID-19 и те на този стадий не са подадени за ваксина ция. Между 15-18% няма да се имунизират. Лично аз съм се записал първи в листата за ваксина ция ”, показа шефът на 107 ОУ „ Хан Крум “ Данко Калапиш.

Мария Топалова, учител по музика, е измежду учителите, които към този момент са декларирали желанието си да се ваксинират: „ Ние по някакъв метод се пазим непрестанно от децата. А аз желая да имам непосредственост с тях и от тази позиция считам, че това ще внесе извънредно утешение. Искам да се имунизирам, с цел да спра да се опасявам и да работя умерено ”.

На противоположното мнение е Вяра Мукова, която преподава физкултура на възпитаници от първи до седми клас: ”Аз съм срещу имунизирането и не съм в описите. Мисля, че не сме задоволително осведомени за имунизациите. Не се знае какъв брой са качествени ”.

Без отговор към този момент остава огромният въпрос в бранш „ Образование “: по кое време учениците от 5-и до 12-и клас ще се върнат в учебно заведение. „ Мисля, че е хубаво първо да се имунизираме и по-късно да пуснат огромните възпитаници ”, безапелационна е Мария Топалова.

Експерти в образованието обаче считат, че тази концепция е неприложима.

„ Най-малкото, тъй като чисто софтуерно, няма по какъв начин да чакаме това да се случи до 2-3-4 седмици. Може би повече време ще би трябвало ”, показва Юлиян Петров, профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

Списъците с учители, които желаят да се имунизират, към този момент са изпратени до здравните управляващи. Те обаче не са дефинитивни и ще може да се допълват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР