По предварителни данни на Националния статистически институт сезонно изгладеният индекс

...
По предварителни данни на Националния статистически институт сезонно изгладеният индекс
Коментари Харесай

Ръст на промишленото производство през юли

По предварителни данни на Националния статистически институт сезонно изгладеният показател на промишленото произвеждане през юли 2019 година нараства с 0,8% спрямо юни 2019 година През юли 2019 година календарно изгладеният показател на промишленото произвеждане понижава с 0.9% по отношение на съответния месец на 2018 година.

Месечни промени

През юли 2019 година нарастване по отношение на предходния месец е записано в добивната индустрия - с 6.9%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.4%, а понижение - в преработващата индустрия - с 0.1%.

По-значителен спад в преработващата индустрия се следи при: ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 12.5%, производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - с 6.6%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 5.4%. По-съществено нарастване е записано при: производството на тютюневи произведения - с 39.8%, производството, некласифицирано другаде - с 11.9%, производството на транспортни средства, без коли - с 11.2%, производството на лекарствени субстанции и артикули - със 7.1%.

Годишни промени

На годишна база спад на показателя на промишленото произвеждане, изчислен от календарно изгладените данни, е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 2.4%, и в преработващата индустрия - с 1.1%, а растеж - в добивната индустрия - с 4.4%.

По-значително понижение в преработващата индустрия по отношение на съответния месец на миналата година се следи при: производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 19.2%, производството на облекло - с 8.4%, производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - с 6.9%, производството на съществени метали - с 5.1%. Най-голямо нарастване е регистрирано при: производството, некласифицирано другаде - с 29.5%, производството на транспортни средства, без коли - с 25.8%, печатната активност и възпроизвеждането на записани носители - с 18.3%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 13.4%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР